Nenávisť k otcovi...alkoholizmus

Príspevok v téme: Nenávisť k otcovi...alkoholizmus
qwertka

Dobrý deň prajem, mám 17 rokov a neviem si rady. Môj otec je alkoholik, už to trvá dosť rokov a čím ďalej tým je to horšie. Začala som mať psychické problémy, taktiež problémy zo žalúdkom,vlasy mi padajú neskutočne,nervové záchvaty a už len prítomnosť otca ma rozruší. Odráža sa to všetko i na mojich výsledkoch v škole,správaní k ľuďom :(
Myslíte si, že návšteva psychológa by mohla aspoň trochu pomôcť ???

sorrento

Poznas povahu otcovu, keď akosa hovoří, je v liehu ( tento výraz nerad používám) jeto velmi vážna vec.
Vtedy mu nevytikaj, nič proti "srsti" mu nehovor, lebo to by bolo tak, ako by si pchala palicou, do osieho hniezda. Neviem ake má reakcie, ale vo vadsine převláda agresivita. Láskou viac mu pomožes dohovorit keď je triezuvy. Sám je stoho nešťastný, hoci moze tvrdit, ja nepatrim na liecenie, že si občas vypijem? Ved každý pije.
Pit treba vediet, v tom je velké umenie, pit, ale vediet kedy už prestat. Ja som tiež nevedel pit, preto som sa rozhodol, že nebudem pit vobec, lebo Ked by som začal, "chytim slinu" a už som tam, kde som bol a do tohoto " pekla" sa už nikdy nevratim. Aj teraz Ked to píšem, dakujem Bohu, že On mi pomohol,aby som už 16-tý rok nevypil ani slzu. A vždy lutujem opiteho a keď som videl jedného ležat bezvladneho na slnku, tak som ho aspom odtiahol do chladku. Ja iba vraciam to, čo som od inych ja dostávám, nezáleží či ho poznám alebo je cudzi, držím sa toho: pomáhaj a pomozuti aj iný, miluj, a budeš mil ovaný. Co chceš aby tebe robyli, rob aj ty im. Prepac mi moj pravopis, vyhýbal som sa slovam kde je y i ale niekdy to mi nebylo. Ako ti já mozem pomoct? Tak, že sa o 18-tej hodine na radii Lumen při sv. omsi pomodlim za neho.

qwertka

Najskôr skúsim tú poradňu, a kedže ešte študujem tak zvolím internátne bývanie. A priateľov okolo seba mám, pomáhajú mi ako sa dá,ale vždy príde zlom, kedy nič nepomôže..

qwertka

To ako sa ku mne správa sa dá nazvať týraním, ale našťastie len psychickým. A opustenie jeho spoločnosti nieje najľahšie , dalo by sa to povedať asi tak, že je jedno kde som, kľud nemám, preto to chcem riešiť inak..

sexicek

mohol by nastat problem, ak by sa chovanie Tvojho otca klasifikovalo ako tyranie Teba - potom je vhodne, aby si opustila, aspon na cas, jeho spolocnost

a problem spociva v tom, ze ako to docielit

qwertka

Možno povedú až tam, ale správanie otca sa jednoducho nedá inak brať. Ja som slabá povaha a neustále narážky , vyhrážky a nadávky už nezvládam. Sú ľudia, ktorí sú na tom i horšie , samozrejme, ale bojím sa že ani odborná pomoc nepomôže ..

sexicek

ano mohla, mas psychicky problem

tie nervove zachvaty Ta mozno povedu az na psychiatriu :-(

nemala by si si spravanie otca tak pripustat k srdcu, bud rada, ze Ta nezneuziva a ked je triezvy a OK, urcite Ta ma rad