Invalidný dôchodok- orientačné vypočítanie

Príspevok v téme: Invalidný dôchodok- orientačné vypočítanie
dôchodok

Dobrý deň, vedel by mi niekto povedať, či sa dá vypočítať aspoň nejako orientačne výška invalidného?? mohol by niekto pomôcť. bol som ohodnotený na 45%., zaplatil som si jeden deň dôchodkové poistenia, aby mi invalidný priznali. Uznali mi ho pred mojou 20-tkou. Ten jeden deň čo som platil, z vymeriavacieho maximálneho základu 3076 e. Dúfam, že som nenapísal blbosť, ale nejako takto to všetko bolo. Vedel by mi niekto napísať prosím, aspoň orientačne akú sumu by som mohol dostať??

kapusta

pomb 0.4401x ODP 42 rokov x ADH 9,8182x45percent = 81.70 EUR
priblizne:)

obdobie dochodkoveho poistenia je od vzniku naroku na invalidny do dovrsenia dochodkoveho veku
t.j. cca od 20roku veku do 62 rokov to je 42 rokov

dôchodok

Asi som úplne blbý, ale aj tak si to neviem vypočítať hehe. Takže vravíte, že okolo tých 100 e by to mohlo byť??

kapusta

invalidny sa pocita takto: percenta invalidneho, tj 45percent krat pocet rokov, tvojom pripade to je jeden den cize 0.0027397, krat priemerny osobny mzdovy bod, t.j. to si vyrataj v tej tabulke, neviem ktory den si bol uznany za invalidneho, krat ADH, co je aktualna dochodkova hodnota, to je taka hodnota> www.socpoist.sk
podla tejto tabulky
plus par percent podla toho ake bolo zvysovanie dochodkov v danom roku