Ahojte, prosim Vas bral, alebo berie niekto tento liek...co sa tyka brania nebol problem, ale chcem ho vysadit,podarilo sa mi z 30 mg na 15 mg, ale zacala ma strasne boliet hlava, mam nekoordinovane pohyby a citim sa ako keby chory(chripku ako keby som mal)...Tak teraz neviem ci sa mam vratit na vyssiu davku...Ozvite sa ak ste to niekto brali, ako ste to vysadili...
Diky
Ako vysadit seroxat?
Dobry den , ja som brala Seroxat 7 rokov a z toho sme ho postupne cca 2 roky vysadzovali lebo uz raz po vysadeni sa mi to vratilo . Vsetko bolo v poriadnu az do dna ked som dostala silny zlcnikovy zachvat a bolo to tu bola som prestrasena cakala som na operaciu a vratilo sa mi to 3 krat naspat . Mam panicku poruchu a mesiac som bgola v strese tak je to tu . Schudla som za mesiac 10kg a stale nemozem normalne jest bojim sa ze mi bude zle aj to jedna z pricin preco v pondelok idem k lekarke a dam si zas nasadit Seroxat zatial som na Lexaurine ten mi trosku moj prejav uzkosti a paniky utlmi . Musim funovat mam dve deti a nemozem byt v takom stave . Ked som brala Seroxat bol zo mna iny clovek vesela spokojna nerozklepana a teraz sa bojim byt doma sama je to hrozne . Vsetkym drzim prsty nech sme v pohode to je zaklad trapenie je tazke .
Ja som už viackrát užíval Seroxat, pravdou je, že zo všetkých antidepresív mi zabral najviac, avšak často som mal pri ňom pocit ako keby som bol premotivovaný...a vysadzovanie nie je ozaj ktoviečo, i keď som popri seroxate užíval aj xanax sr. Zhruba mesiac som mával silné závraty, pred spánkom som mal neustále strach, nehovoriac o niežadúcich účinkoch na libido. Je mi jasné, že tieto lieky neliečia, len utlmujú príznaky, resp. dávajú pocit väčšieho sebavedomia...no neviem, či by som ich chcel brať dlhé roky...
Kukucko , len na info, mam tieto, ked si zadas do I-herbu, volaju sa Now Foods, 5-HTP, 100 mg, 120 Vcaps a stoja 21 dolacov, neviem uz kolko bolo postovne...
Toto forum nedovoluje udavat zdroje, lebo to povazuje za reklamu. Takze si ich musis vyhladat sam cez internet,alebo sa pozriet na fora, kde je to dovolene, najdes napr rng.nazory.eu kde je viacero zdrojov uvedenych, aj so zlavnymi kuponami.
Mnoho Slovakov napr kupuje doplnky cez internet napr z iherb.com najma pre to, ze maju pomerne najlacnejsie postovne.
Ja osobne kupujem asi najviac zo Swansonvitamins.com ale ti maju na Slovensko dost drahe postovne.
Inac pouzivaj vyhladavac Google.com kam zadas nazov toho vo hladas a vypadne ti desiatky roznych zdrojov a mozes si vybrast podla obsahov a cien + postovne.
RNG : to je velmi pekne, kde a za kolko by som zohnal 5-HTP a Picamilon pripadne i SAM-e ?
Kukucko, telo ma problem s depresiami a inymi nervovymi, lebo mu chybaju rozne prirodne neurotransmitery a ukludnujuce prirodzene latky, nie umele navykove skodlive chemikalie.
Takze si treba doplnovat tie prirodne latky, alebo polotovary na ne, a nie brat telu neprirodzene a skodlive chemikalie.
Seroxat je SSRI droga, tj pracuje na zvysenie hladiny serotoninu. Tak isto, abe lez navykovosti posobia vytazky a Lubovnika, kde ucinna narazova davka je 3 mg hypericiny a 30 mg hyperforinu. Zaberie to asi za 2 hodiny a ucinok trva vyse 8 hodin, tj nemusis to brat stale, len v case depresie.
Ked si chces zvysit hladinu serotoninu celkove, doplnok polotovaru na serotonin(5-HT) je 5-HTP, davka 2 x 100 mg.To sa da brat dlhodobo, bez akychkolvek skodlivych ucinkov.
Xanax je utlmujuci benzodiazepin(ja ich nazyvam oblbovaky), je tiez patentovasna umela chemikalia, navykova a skodliva.
Na ukludnenie potrewbuje mozog napr GABA, co sa da dodat doplnkom pod menom Picamilon, co je zlucenina GABA a vitaminu B-3.
Tiez aminokyselina zo zeleneho caju je znacne ukludnujuca( 2 x 400 mg theaninu)
Niekomu zabera aj SAM-e, 2 x 200 mg
Toto vsetko nie je navykove, beries to len podla potreby a da sa to brat neobmedzene dlho bez nebezpecia postrannych skodlivych ucinkov.
Seroxat mi znicil zivot!!!!! Velmi nebezpecna droga.Bral som ho 2 roky,uplne ma zmenil.Neviem ho vysadit mam katastrofalne abstinecne priznaky, ked ho vysadzujem postupne je to velmi zle!! Lekar mi dal xanax na mesiac aby som si laksie odstupill od seroxadu a teraz som zasa zavistli na xanaxe .su to hrozne svinstva neberte to.
a ak su problemy, treba sa vratit spat a po dlhsom case ( aspon mesiac ) zasa mozes skusit ale vysadit mensiu cast, napr. stvrtinu
No treba sa na to pozerat inak, nie mat zaujem vysadit liek ale znizit jeho davku na polovicu, s tou polovicnou davkou byt minimalne mesiac a potom ak je vsetko, ale vsetko OK, mozes ist dalej.
Problem nie je len v tom, ze su to navykove lieky, problem je aj v tom, ze ludsky metabolizmus si zvykne na to dobre, co mu tie lieky prinesu a ked mu to odoberas, zasa sa dostava do stavu, ked mu zacne nieco chybat, nieco, co je pre zdravych ludi prirodzene, aj preto su tie reakcie take.
Henry, nenapadaj ma osobne, ja okolo toho nemam velaosobnych skusenosti, ale maju ich mnohi moji priatelia, takze tenclanok, co som tu uviedol je asi pravdivy a je to vysledok mnohych lekarskych studii, ktore boli robene uz davnejsie v minulosti ale neuverejnene, pod tlakom farmacie, ktora na antidepresivach priserne zaraba.
Uvediem napr este jedno video z Harward Medical School, tam maju zrejme dostatok odbornikov na tuto temu
www.cbsnews.com