Som normálny ?

Príspevok v téme: Som normálny ?
Ktosi

Mám problém. Permanentne potrebujem mať priateľku. Nemyslím že s ňou potrebujem byť stále, ale proste keď priateľku nemám tak ma to strašne štve. A napr. po rozchode trávim čas len tým aby som si našiel novú inak nebudem spokojný. Pár ľudí mi vravelo že sloboda je tiež krásna, že si môžem robiť čo chcem, ale pre mňa to nič neznamená. Nejaké postrehy, rady, názory ?

Sejla

Ktosi: za prvé - ak niekto nadáva na svoje ex, znamená to, že s tými rozchodmi sa ešte psychicky nevyrovnal. Nehovoriac o tom, že každá "žena, ktorá vie, čo chce" zdupká kade ľahšie od chlapa, ktorý hovorí v zlom o bývalých. Nevypovedá to totiž nič dobré o jeho charaktere.
za druhé - ak nie si vyrovnaný s rozchodom, nie je dobré vhupnuť do ďalšieho vzťahu. Nie je to fér voči novej priateľke, ani voči starej a ani pre teba, lebo niečo, čo je len záplata na bolesť, nie je láska.
za tretie - nie je v poriadku, že nevieš byť sám. Mal by si stráviť aj nejaký čas na to, aby si spoznával sám seba. Svoje potreby, nálady, zvyky, názory, ujasnil si čo presne chceš, nie len vo vzťahu, ale aj v živote ako takom. Neviem, ale podľa môjho názoru na toto musí byť človek nejaký čas single a nestačí ten čas strávený v puberte. Tiež ženy chcú chlapa, ktorý má svoj názor a vie byť aj samostatný, nie takého, čo sa len odovzdá prvej, čo príde pod ruku. Aj ty musíš byť trochu vyberavý, nájsť si takú, ktorá sa k tebe hodí, s ktorou sa dopĺňate.

Magy

Ktosi - ano, mas problem. ziaden extrem nie je dobry, takato neschopnost zit bez partnera moze znamenat (a v tvojom pripade zjavne aj znamena) velke problemy, ak dojde k absencii partnera. Doporucujem najst si dalsie cinnosti, ktore ta dokazu aspon ciastocne naplnat v pripade, ze nemas partnerku.
Tvrdis ze sloboda pre teba nic neznamena. A zistil si ty vobec, co to ta sloboda znamena? Cestovat, objavovat nove krajiny, kultury, miesta, ktore beru dych, sportovat nieco, pri com sa "najdes" a mozno aj stretnes svoju zivotnu partnerku... Moznosti je milion, staci zapnut tu sivu hmotu, co mas za ocami ;)

pan d.

Ak potrebujes mat pri sebe priatelku, tak je to normalne, nic k tomu sa neda povedat. Podla mna by si mal viac casu investovat aj do seba a nielen do toho, ako si ziskat dalsiu a dalsiu...

pan d.

To praveze nie je od temy, preco ta stale nejaka necha? To mozes v manzelstve cakat rovno rozvod, ak sa to poserie vzdycky kvoli nejakej hluposti. V manzelstve sa vyskytuje takmer vzdycky nejaka hlupost, ktora to poserie.

Ktosi

Ale nemyslím kvôli sexu, to by problém nebol, ideš na koncert a zriešiš si, ale myslím vzťah... Ale vždy sa to poserie kvôli nejakej hlúposti, ale o to teraz nejde je to od témy...

pan d.

Ale asi robis nejaku chybu, ked si teraz sam. Aspon niekto ich obraba poctivo:D Ja mom. na zenske kaslem, mam viac casu na seba.

Ktosi

Hej a ešte jeden postreh, keď mám priateľku vždy sa jej odovzdám naplno len nech náš vzťah nekrachne, nikdy som žiadnú nenechal, vždy sa obetujem, a nikdy to neľutujem, lebo som šťastný...