Krcna chrbtica - vankus?

Príspevok v téme: Krcna chrbtica - vankus?
weird_

ja som roky spavala uplne bez vankusa, mam obdobia, ze pouzivam taky mensi, plneny lanovymi supkami - to sa prisposobi tvaru krku.

ale mavam bolesti v krcnej chrbitici a v podstate celkovo v chrbtici, co ozaj nie je sranda.

moze to suvisiet aj s psychikou a nejaky cas zanedbanym cvicenim...ale specificky co sa spanku tyka:

riesite nejako vankuse/polohy, co je najlepsie pre chrbticu?

dagmar12

Zalezi asi ake stare dieta myslis? Ale my sme napriklad pri oboch detoch davali tento specialny vankus do postielky lalalukids. com/sk/nase-produkty/slonie-u%C5%A1i-pinkdots-detail a na cestovanie tiez do autosedacky.

alexxxxx

Ja trpím neustálou bolesťou krčnej chrbtice. Je to tým, že som lenivá na šport a zároveň mám zamestnanie, kedy sedím denne pri PC. Avšak jedna vec mi pomohla- zmena vankúša. Odkedy mám nový anatomický vankúš, zobúdzam sa s oveľa menšou bolesťou. Ak je tu niekto podobný, odporúčam tieto Slumberland-www.slumberland.sk

Nataly5

Taký nejaký mám aj ja. Najprv som si kúpila ten vlnkový - anatomický vankúš ale vadilo mi, že na ňom nemožem spať na bruchu. Potom som objavila klasický obdĺžnikový. Objednávala som ho z www.prespanok.sk, mali tam veľký výber všelijakých vankúšov.Je pevnejší, nezaborí sa mi do neho hlava jako do páperového ale spí sa na ňom výborne aj v polohe na bruchu.

Sona345

Mne na tento problém pomohol vankúš z lenivej peny. Nie je to ten vlnkový ale klasický obdĺžnikový - menší jako boli kedysi páperové. Poskytuje výbornú oporu chrbtici a može sa na ňom spať na bruchu, boku aj na chrbte, čo mi veľmi vyhovuje, lebo sa stále prehadzujem