Tento rok mám nastúpiť na strednú. Veľmi sa bojím či zapadnem výzorovo ale aj rozumovo. Idem na gymnázium, vetšinou tam idú bohatý, inteligentný a pekný ľudia. Ale ja nič z toho nemám , až na tú inteligenciu, a aj tá sa mi niekedy úplne vypne. Myslíte si, že si dokážem nájsť kamarátov, ktorý by ma chápali a nemysleli by si že som cvok a že som škrata ???
Bojím sa prvého dňa na strednej, k tomu nie som ani pekná, nezapadnem ???
Ja si len pamatam, ze som z posledneho diktatu na gymnaziu dostal jednotku:D Predtym som dostaval dvojky, trojky. Teraz s pravopisom nemam problem, ale to mam cirka sedem rokov praxe ako profesionalny prekladatel:D Na tych skolach cloveka asi prd naucia, vies len to, co sa naucis sam. Napr. s jazykom je to podobne, niekto povie, ze treba len hovorit a hovorit, ja som sa s buducim svagrom Rakusanom tolko ohovoril, ze az sestra zavidela a co mi to dalo? Ved ja som rozpraval tak, ako som sa naucil:D Podla mna cloveku da najviac len sebavzdelavanie.
MHD: my sme vazne pisavali, este aj v druhom rocniku nas tym triedna tyrala :D
To fakt? My pred 200 rokmi sme nepisali:-D
MHD: my sme pred sto rokmi na strednej vazne pisali diktaty
dnes ale mozno budu skor nacvicovat pridavanie statusov na FB
Na gymnaziu sa pisu diktaty? To kedy zaviedli?
bohatý, inteligentný a pekný ľudia:D Esteze mas v sebe aspon tolko inteligencie, ze uz ak spravis jednu chybu, tak ju potom opakujes. Podla mna budes mat z diktatov take 5-ty.
Ja som jej to uz poradil vo svojej teme. Hruza des take chyby. Ved ty nemas vobec cit na pisanie toho i.
hm. tak vela stastia pri diktatoch, budes ho potrebovat :D
"Idem na gymnázium, vetšinou tam idú bohatý, inteligentný a pekný ľudia. Ale ja nič z toho nemám , až na tú inteligenciu"
si si ista? ta gramatika je des!
gramatika je vec, ktora by mala byt tak v podvedomi, ze ju budes vediet aj ako 70-rocna aj tesne po zobudeni z hlbokeho spanku