Mam o tri roky mladsiu sestru ktora si robi co chce...a najme somnou....vyuziva ma a sprava sa ako keby mala navrch.dnes som sa jej prvy krat postavila a povedala som jej svoje a dost sme sa pohadali...uz nemam na to nervy a neviem, co mam robit...odstahovat sa nemam kam...co by ste vy robili?
Uz neviem ako dalej...
musis si pred nou uhajit svoje zaujmy, ved si starsia
ved cely zivot je o tom, hajit si pred druhymi svoje zaujmy
nemozes stale ustupovat !
Nedaj sa!
Ako Moam napisala"prvy krok si uz urobila"
/podobne som mala aj ja.Mala som sestru o necele dva roky mladsiu a ta bola maznacik rodicov.Chodila na mna zalovat,vyuzivala toho ze je manznacik a podobne veci.Ja som sa ale nedala a hlavne vyhybala som sa jej.Mala som kamosky ktore mi boli ako sestry.A cas som s nou travila minimalne/
Netreba sa dat!
prvy krok si urobila, musis si urcit jasne hranice a nenechat sa nou vytacat a vyuzivat
proste si od nej urob vnutorny odstup a bud, pokial sa da, pokojna ale dosledna, hlad si svojho a nevenuj jej pozornost
sestra bude manipulatorka
nebuď trubka a nenechaj sa využívať.
Ahoj Brenda,je to tazke,sestra Ta vyciciava z energie,je tam dusne prostredie,a nemas kam ist,a preco aj,ked si doma.Psychog by Ti pomohol,dokazala by si potom neg.energiu,ktora prudi od sestry,pustat mimo seba.Viem,lahko sa to pise,zazilsom nieco podobnes manzelkou,no zatial len tolko,zelam vela sil,Miro
bojovali dalej, nic ine ti asi neostava.
bojovat neznamena nutne byt zly a agresivny, ale riesit to, vymysliet nejaky plan, strategiu, skusat. Vojna sa da vyhrat aj diplomaciou.