Som vydatá 20 rokov,ale prežila som veľmi málo pekných chvíľ,manžel je veľmi komplikovaná povaha, najskôr pil,držali nás spolu len deti,potom hypotéka,starosti, keď hrozil rozvod prestal piť,potom sa začal hnať za peniazmi,keď všetko nešlo podľa jeho predstáv,boli všetci na vine,hlavne ja.Neskôr sme sa odcudzili,videl všade samé problémy,aj tam kde neboli.Posledný rok sme žili len vedľa seba.Všetko čo som urobila bolo zle,o ničom som nemohla rozhodnúť,nič urobiť podľa seba,nikam so mnou nechcel ísť.Všetko čo som k nemu cítila zničil,zostalo vo mne prázdno...teraz zistil že som si začala žiť podľa seba,viac sa stretávať s kamarátkami a kolegami zistil že má doma aj ženu...teraz keď som ho prestal ľúbiť,začal žiarliť a báť sa že si niekoho nájdem,priznám sa zaľúbila som sa do muža ,s ktorým máme veľa spoločného,záujmy,názory,máme radi tie isté veci...manžel sa začal veľmi snažiť všetko napraviť,nespoznávam ho,snažím sa aj ja ale nejde to,nič necítim k nemu,nechcem zničiť rodinu,myslíte že sa znova dajú ešte prebudiť city,alebo platí staré známe že srdcu nerozkážeš?
Chcem a nedá sa...
tu nejde ani tak o srdce, ide o tvoj zivot. podla mna nema zmysel zlepovat to, co sa raz rozbilo, stale to ostane krehke. chod si svojou cestou, zacni zit pre seba a co citi on, to netreba riesit. on sa nestaral ked si bola nestastna ty, takze dostal co si zasluzil. nie ako pomsta, ale jednoducho ako spravodlivost.
podla mna by bola najvacsia hlupost sa znova obetovat. raz snad stacilo.
bella12, prosim ta ako sa da len tak prijmat city, aby sa v nej opat prebudili a zacala milovat svojho manzela?
Pravdou je, ze ak ostane s novym priatelom, tak sotva by uz urovnala vztah s manzelom, ale zacat opat niekoho lubit je naozaj dost obtiazne...srdcu jednoducho nerozkazes a hlavne po tolkych nie velmi stastnych rokoch manzelstva.
rachel68, to, čo cítiš teraz k manželovi je prirodzené, po tom, čo si s ním prežila. Ale na Tvoju otázku odpovedám áno - city sa dajú opäť prebudiť. To, že to nejde je jednak spôsobené tým, že Ťa manžel v minulosti dosť zranil a potrebuješ istý čas, aby si mu dokázala odpustiť a znovu začať dôverovať, a jednak tým, že Ti teraz možno na tom až tak nezáleží, keďže si sa zaľúbila do iného muža.
Ak naozaj chceš, ako píšeš, tak sa to dá - ale len za podmienky, že sa prestaneš stretávať s tým druhým. Tu sa nedá sedieť na dvoch stoličkách. Ak sa nechceš vzdať spoločnosti toho druhého, znamená to len jedno - že sa v skutočnosti nesnažíš o vyriešenie vzťahu s manželom. Podľa toho, čo píšeš, aj keď neskoro, ale predsa si uvedomil, čo pre neho znamenáš a čo v Tebe má. Ak chceš naozaj zachrániť rodinu, čo Ti bráni nechať sa manželom znovu dobýjať? On je teraz na ťahu, on sa bude snažiť presvedčiť Ťa, že Ťa miluje a myslí to úprimne. Pokiaľ však budeš mysľou alebo aj fyzicky pri tom druhom, nikdy sa nedozvieš, či by sa manželovi nepodarilo prebudiť Tvoje city. Je jednoduchšie niečo zrúcať, ako sa pustiť do rekonštrukcie. Aj keď Vaše manželstvo nebolo doteraz najšťastnejšie, môže byť ešte skvelým manželstvom - bola by škoda zahodiť takú šancu kvôli niekomu novému, koho ešte dobre nepoznáš a ani nemáš istotu, že by si s ním bola šťastná.
City sa dajú vzkriesiť, len sa to obe strany musia naozaj chcieť:
www.zdravie.sk
inak to, ze sa zrazu 'zmenil', moze byt viac spojene s tym, ze nechce prist o to, co doteraz mal, moze to byt cisto sebecky tah, nie spojeny s laskou k tebe...
ide mu najmä o to, aby neprisiel o to vsetko pohodlie, zazemie, starostlivost, ktoru pri tebe mal a hlavne mu ujde aj osoba, na ktorej si roky mohol vsetko vylievat, deti su velke, ostane sam...
a pripadna nova priatelka alebo milenka mu to zrejme tolerovat nebude
ty si tolerovala, 20 rokov, vsetko...
mysli preto iba na seba, je cas
vyber si seba a bud stastna
jeho problem, ze chrapal 20 rokov a vsetko znicil, co sa znicit dalo
prajem ti vela stastia a mysli na seba
rachel68, nie je sice namieste radit aby si sa rozviedla, ale za 20 rokov viacmenej blbeho zivota by si si zasluzila mat uz aj ten pekny...ked uz k muzovi nic necitis, premarnila by si mozno dalsich 20 len preto, aby rodina ostala pokope...lenze deti budu mat ak uz nemaju svoje rodiny a ty ostanes len so svojim manzelom, ktoreho nemilujes a budes mysliet na toho, s ktorym by ti mozno bolo ovela lepsie...takze ja radim zacat novy zivot...mozno by sa manzel prestal casom snazit a ty by si premarnila taku sancu...
Ďakujem za Vaše cenné rady a názory :-)
Určite áno každý má právo na šťastie aj ked už má niečo za sebou. Priklánam sa k názoru o rozvode a začatí nové života po boku iného človeka s ktorým budete štastná. Ked máte možnosť zmeniť život s ktorým nieste spokojná tak si myslím že by ste to mali využiť.
máš právo na nový život a byť šťastná,
choď za láskou:)))kašli na to,čo iní vravia
ja mám sice dosť málo rokov na to aby som Vám radila, ale vyjadrím sa z pohľadu dcéry, ktorej váš vzťah s manželom pripomína mojich rodičov...oco spravil veľa chýb, ktoré zničili aj to posledné čo medzi nimi ešte bolo, a keby bola mama v rovnakej situácii ( že by mala iného muža čo nemá) neváhala by som a povedala jej aby sa ho držala a rozviedla sa , aj keď sú to moji rodičia... nemá význam udržovať niečo čo je už stratené,najprv vás držali deti, no tie už majú asi svoj vlastný život, momentálne vás nič nenúti udržiavať vzťah ktorý Vás už nebavil... to že sa začal správať inak je pekné, ale trocha neskoro je na to po 20 rokoch nie? :) tie roky spal alebo čo robil?... možno spravíte chybu ak sa vzdáte toho druhého muža, kvôli niekomu koho už neľúbite ... môj názor :) držím palce pri rozhodovaní a prajem veľa šťastia :)