V zadu v pravej časti lebky cítim len na dotyk silnú bolesť hlavy, ako keď sa udriem, ale neudrel.
Tento stav trvá už mnoho dní.
Čo okrem úderu to može sposobiť.
Bolesť hlavy
Dobry den... Posledne dva tyzdne mavam bolesti hlavy, skoro kazdy den. Bolieva to na spankoch a vzadu na temene, je to ako tlak v hlave, akokeby ma tam nieco tlaci. Byvam vo vysokej nadmorskej vyske a stale prsi a je zamracene, takze to moze byt nasledkom tlaku? Tabletky nepozivam.
Dva týždne pred prepuknutím bolesti som mal, je mi to trápne, nechránený styk.
Priznám sa ku niečomu. Keď som bol malý a blbý, zaujimalo ma všetko a tak sa stalo, že mama varila ku nedeľnému obedu zemiaky a ja som chcel zmerať teplotu vody, no a použil som lekársky ortuťový teplomer, a samozrejme ten praskol a vylial sa dohrnca zo zemiakmi. Nemal som odvahu to priznať a zemiaky sme všetci zjedli.
Vždy som bol také nemehlo, všetko mi padalo z rúk ...
Bolest je velmi komplikovana zalezitost. Mozog prijma nervove signaly a spracuje ich, casto zosili 100 krat, niektore zoslabi vyse 100 krat. Tak sa moze stat napr, ze pri jednom zapalenom nerve v zube pocitujeme neznesitelnu bolest, ale pri spaleni bruska prstu, kde su tisice nervovych zakonceni, citime ovela menej.
Mnozsatvo nervovych zakonceni v mozgu je relativne male, ale su tam. A poskodenie nervovych obalov=skraty nervovych signalov, ako napr pri epilepsii mozu byt velmi bolestive.
Obvykle je ale bolest v hlave zo zleho travenia(otrava toxinami proemnozenych skodlivych mikrobov) , pri nedostatoku vody(privela toxinov neodmytych z tela von), alebo pri mechanickom uraze. Menej caste su bolesti priamo z cinnosti mikrobov, ako najma virusov, ale niekedy aj inych. A niekedy su bolesti len z stresovych situacii, co je zalezitost neurotransmiterov.
Neurolog mi to vysvetlil nasledujuco : keď som pred mnohými rokmi utrpel ťažký úraz hlavy, následkom čoho prepukla epilepsia, vzniklo v danom mieste po údere zjazvenie ( má to niečo spoločné s nervovými zakončeniami v mozgu ) a to spôsobuje danú bolesť.
Ďalšie vyšetrenie nebolo potrebné, mám na dané miesto aplikovať masť a masírovať.
Počul som, že v mozgu nie suz nervové zakončenia a preto napriklad pri ťasžkom poranení hlavy, necítit bolesť, tak prečo mávame bolesti hlavy ?
Nebral som to v úvahu, ale u jedného inet predajcu som zakúpil práškový l-theanin, picamilon, 5-HTP, CDP-cholín a ku tomu 0,15 ml lyžičku, ktorou to dávkujem do vody.
Začal som to brať niekoľko dní pred vznikom bolestí.
Prípravky na mňa mali blahodárny učinok.
S príchodom uvedenej bolesti sa však dostavila nepríjemná nepozornosť a robím jednu chybu za druhou, ani si tie chyby v sanú chvíľu neuvedomujem ž následne.
Súčasne ma rozbolelo ľavé ucho a hrdlo pri preglganí resp. eustachová trubica.
Može sa takto prejaviť aj niektoré venerologické ochorenie ( cca. 2 týždne )
To si robis srandu ze sa chces radit na tomto fore??? Ved to moze byt cely zoznam zavaznych ochoreni od encefalitidy az po rakovinu...Co najrychlejsie navstiv lekara!!!