Dobry psycholog na spatnu vazbu

Príspevok v téme: Dobry psycholog na spatnu vazbu
Milan95

Ahojte,

viete niekto poradit dobreho psychologa z Ba, ktory by vedel podat dobru spatnu vazbu po niekolkych sedeniach. Nemam na mysli nejake pozitvne recicky ako sa citit lepsie ale konkretne vypichnut toto mi na tebe pride divne/zle, tamto tiez atp.

Idealne by bolo spytat sa nejakeho kamosa, akurat do Ba som sa pristahoval pomerne nedavnov, kamosov tu moc nemam a ti povodny sa tiez postupne vytracaju.

Ma s tymto niekto skusensoti? Robi to nejaky psycholog v Ba?

Diky moc,
Milan

jemka

Weird, este sme sa nehrali s postavickami :D Dobre, ze hovoris, lebo som si uz zacala mysliet, ze to tam ma iba tak pre seba:D
Ale tie sny...fuuu..ako... Neviem, co vsetko tam vidi, ale dost ma to prekvapilo. Nechcel mi povedat veci okolo toho, iba sa vypytoval a doteraz neviem, co tam videl. Asi je to uz so mnou marne :D Ja som mu akoze hned na zaciatku povedala, ze nemam rada freuda a tak, ale ze dam sancu a zatial som prijemne prekvapena. Aj ked, prve sedenia boli take, ze som prerevala dva balicky vreckoviek...asi som to potrebovala :)

asitak

ja netvrdim, ze psychoterapia nie je potrebna, niekto to skratka vyzaduje, aby sa s nim pracovalo, lebo sam ma problem sa do toho pustit alebo to vydrzat. ja som tiez skusala psychoterapiu, ale dost mi vadilo chodit niekam opakovane a vzdy len na nejakych 45 minut. nevidela som vobec ziadny posun, bolo to nekonecne.
u albertovej som si uvedomila, ze ked chcem nieco naozaj zmenit, je to tvrda drina, ale urobit ju musim ja sama. ze ten psycholog to za mna neoddrie. a mne ten jej pristup naozaj pomohol a nemyslim si, ze som mala male problemy. urcite boli dost blbe a trvali dost dlho.

weird_

jemka, no ja som u neho bola raz davnejsie na sedeni sukromne, to je za 30e. ak by som chodila dlhodobo, tak urcte cez poistovnu.

a aj sa "hrate" s tymi figurkami? :D to je podla mna dost ulet. z urciteho terapeutickeho hladiska to chapem, ale vobec to nie je moj styl :)

vyklad snov a symbolov je tiez taka nejednoznana zalezitost. musela by som terapeutovi ako cloveku dost verit a respektovat ho, aby som v tomto smere brala jeho nazor.

weird_

asitak, akoze ti pomohla za jedno sedenie (cca 3hodiny)?

sorry, ale to si na tom asi nebola az tak zle. jedno stretnutie ta asi tazko tak zmeni, aj keby je to s buddhom alebo kym.

cize katarzia odtial potial. skor si asi nebola zvyknuta sa nejako hlbsie nad sebou a vecami zamyslat, skumat, analyzovat a toto ti otvorilo oci :)

albertova je naozaj velmi mila, schopna a tak dalej, bola som u nej (a chcem sa u nej liecit), ale nie je nadclovek.

aj dlhodoba psychoterapia ma svoj vyznam, zalezi co si clovek potrebuje vyriesit.

asitak

myslim ze velmi originalnym sposobom pracuje aj albertova, ale ona nema zmluvy s poistovnami, tak sa to musi platit. ale k nej sa nechodi na opakovane sedenia, to nie je ta klasicka psychoterapia ze stale chodis a chodis. ja som mala na zaciatku take dlhe katarticke sedenie a dlho nebolo treba nic viac. o rok som sa znova objednala na konzultaciu, ale to sa uz len nieco dotahovalo a riesil vyvoj pocas toho uplynuleho roku. ja by som uz ku klasickemu psychologovi neisla, toto malo zmysel a predtym som sa nejako velmi neposuvala.
ona tiez povie vsetko na rovinu, ale nepouziva nadavky, skor je velmi tolerantna ale ked treba tak sa nehra. lenze fakt ze je to celkom iny pristup nez su ludia u psychologa zvyknuty tak neviem ci by ti akurat to vyhovovalo. urcite nerobi tu klasicku dlhodobu psychoterapiu.

jemka

Bola som zatial u neho iba na piatich sedeniach, ale v septembri budem pokracovat, je mi sympaticky a zda sa mi, ze sa do svojho remesla rozumie. Ma zmluvy s poistovnami, ale robia mu nejake problemy, takze doplacam 15 eur za hodinu. Je to vela, tak dufam, ze to bude stat za to v buducnosti :)A venuje sa tiez veciam ako su sny a symbolika. Nerobil mi ziadne testy na zaciatku, co mi vyhovovalo, lebo mam vseliajkych skvrn, postaviciek a stromcekov uz po krk :D

jemka

Myslim si, ze pan Hrozan si teda urcite pred usta servitku nedava :) Ak ti nevadi jeho niekedy az silna uprimnost a to aj v podobe nadavok, tak sa objednaj k nemu. Ja ho mam celkom rada :)