Svrbenie konecnika

panča

zacne vylucovacou metodou, ak nepomoze aj tak budes musiet ist k lekarovi (kvoli vyluceniu parazitov -tie si doma tazko diagnostikujes).

Stolica je v poriadku? Nekrvacas po vyporazdneni ? ak ne tak :

ja by som zacala tym, ze by som sa po kazdej stolici sla osprchovat. Ak sa Ti to nepodari (napr. nemas k dispozicii kupelnu), tak aspon po utreti klasickym wc papierom pouzivaj vlhky wc papier (da sa kupit v kazdej drogerii, v DM aj jednotlivo baleny).A potom sa este utri suchym - jednoducho aby si bol cisty a suchy.
Strasne vela totiz robi aj hygiena (nenarazam na nic) - je teplo,skus si predstavit, ake problemy maju deti, ktore nie su prebalene na cas.

Kup si mast na hemoroidy a na noc si natieraj konecnik. Ak tam mas nejakle ranky, o ktorych ani nemusis vediet, pekne sa ti zahoja..

Ak po par dnoch svrbenie neprejde, budes musiet ist na vysetrenie, lebo mozes mat vnutorne parazity a tie treba preliecit (moze to byt aj mykoza, ale tu sa tiez neoplati liecit doma)

dodso

Mne sa stalo to presne isté. Po milovaní (prvom), vlastne to bolo z mojej strany iba prstovanie, som tak isto začal cítiť svrbenie, v noci menej. Po zháňaní na nete som zistil, že by to mohla byť vaginálna mykóza. Dnes som kúpil MYCOMAX, aj partnerke, uvidím, či to zaberie,

zofka

Ja som mala to isté,nemala som žiadne vyrážky nič zapálené veľmi to svrbelo počas dňa,bola som na kožnom,žiadne hlisty,dala mi nejaku mastičku,vraj asi prehnaná hygiena.Podľa mňa asi nejaké baktérie v črevách,potom to prešlo,ale trvalo to dlhšie, bolo to príšerné. Skús ozaj vylúčiť sladké.

pliesen

mozu to byt pliesne, zniz spotrebu cukru a sladkeho, aj mucnikov. v takom pripade to o par dni prejde. ale aj tak by bolo treba ist k lekarovi, lebo to moze byt aj zacinajuci ekzem. ak sa to zhorsi, moze to zacat mokvat a to uz bude potom dost zle. nemas sa preco bat lekara, lekari liecia vsetky casti tela, teda aj konecnik a creva. co to mas za hlupe dovody preboha?