Antikoncepcia a jej užívanie

Príspevok v téme: Antikoncepcia a jej užívanie
Snehulienka01

Ahojte, chcela som sa opýtať, ako je to s užívaním antikoncepcie. Moja gynekologička mi povedala, že prvých 7 dní musíme s partnerom pužiť ešte kondom. Druhý ťýždeň, pri zodpovednom užívaní nemusím mať žiaden strach o otehotnenie, avšak metie ma ten tretí týždeň. Spermie sa môžu "prijať" až do 7 dní od styku. Takže ak by som počas tretieho týždňa mala sex a štvrtý týždeň, kedy by som mala 7- dňovú pauzu na MS, by som nebrala tabletky, mohla by som ostať tehotná? ... Ako to vlastne funguje? Som chránená celé 4 ťýždne? A po 7- dňovej pauze, kedy dostanem MS musíme opäť používať 7 dní kondom?

Nela41

Prvý týždeň užívania je riskatný, ale potom si 100% chránená aj počas pauzy aj keď začneš užívať ďalší blyster a môže sa do teba urobiť a kľudne pokračovať ďalej, nemusíš mať strach

Snehulienka01

Takže ani pri prvom týždni z druhého blistra si nemusíme dávať bacha? :) Ešte mám depkdy ohľadom jednej veci, môže sa priateľ do mňa normálne urobiť a pokračovať v sexe bez toho aby sme sa museli nejako obávať?

siuzzzi

Ahoj.Mas nejake chaoticke informacie.Pokial je to klasicka antikoncepcia ako vsetky ine ,tak si chranena cele 4 tyzdne,samozrejme aj pocas pauzy.Prvy tyzden je riskantny,ale pokial uzivas vsetko spravne nemas sa coho bat.Pouzivat kondom ti myslim odporucila len pri prvom baleni ,prvy mesiac/tyzden .. potom uz ma ochranny ucinok :-)