Ahoj
chcela by som Vás požiadať o radu ako by som mohla docieliť u rodičov väčšiu slobodu. O 3 mesiace budem mať 18 rokov no stále somnou jednajú ako s malým dieťaťom.. strašne ma to štve pretože celé dni vysedávam doma a nechodím ani von keď tak iba s priateľom ..od rodičov by som nežiadala viac len aby mi aspoň s ním dovolili tráviť viac času .. ďalej ma strašne trápi ako sa ku mne správa môj nevlastný otec a brat..neustále urážky osočovanie a ponižovanie , kontrolovanie...doma robím všetko čo môžem ( varím , upratujem ) a nič im nieje dobré.. denne sa s nimi hádam..rozmýšlala som že sa na 18tku odsťahujem k priateľovi pretože už tu nevládzem ďalej byť..stáva sa zomňa uzavretá a nespoločenská osoba:( s priateľom som takmer 2 roky..on pracuje a hrozne sa lubime takže si myslím že by to nemal byť velký problém ...len by som rada vedela Váš názor , a to že či je odchod z domu v mojom veku možný , či by okolo toho neboli opletačky s políciou poprípadne so sociálkou...za odpovede vopred Ďakujem =)