Vzťahy, láska, nevera - z pohľadu mužov

Príspevok v téme: Vzťahy, láska, nevera - z pohľadu mužov
Tarra

CHLAPI, vytvorila som tému, kde by som rada spoznala vaše skutočné názory na dnešné vzťahy, neveru, lásku....veríte na lásku, veríte na spriaznenú dušu, alebo sa u Vás točí všetko iba o sexe? dokážete byť verní, vyhľadávate vzťahy? ako sa staviate k nevere vo vzťahu (z mužského pohľadu mám na mysli), čo sú Vaše dnešné hodnoty? čo očakávate od prípadného vzťahu (kludne sa poraďte aj o prípadné pripomienky ktoré na nás máte :P)
určite by ste potešili aj iné kočky, a pomohli nám trošku nazrieť do chlapského zmýšlania a vnútra :)
vítané sú samozrejme názory oboch pohlaví :) !

alex_alex

spolocnik.weebly.com LUXUSNÝ SPOLOČNÍK, GIGOLO, MILENEC, MLADÝ ZAJAČIK, PROFESIONÁLNY MUŽSKÝ ESKORT PRE SOLVENTNÉ ŽENY BRATISLAVA, masáž vagíny, kamarát s výhodami, sexualne služby, platený muž na sex. Som optimisticky naladený, vyšportovaný gentleman Alex z BA, 34 r, 189cm, 94kg. Nefajčím, zaujímam sa o zdravý životný štýl a pozitívne myslenie. Budem partner na strávenie večera u teba doma, na hoteli. Viac info: spolocnik.weebly.com

2bodka

K dovere by som mala len jednu poznamku. Mozno to takto nevnima vacsina ale myslim vela ludi z oboch pohlavi su ovplyvneni predoslymi vztahmi, zazitkami, skusenostami, takze rovnako dovera je vacsinou pri uplne prvom vztahu na inej urovni, ako pri desiatom vztahu, ked clovek prezil sklamanie v podobe nevery. Ja sice vzdy tvrdim, ze clovek by mal novy vztah zacinat od piky a snazit sa nebyt ovplyvneny predoslymi skusenostami, ale aj tak vsetci sme len ludia a ked mame kdesi v hlave zakotveny negativny zazitok a bolest, ktoru sposobil, tak nas to ci chceme alebo nechceme ovplyvnuje aj v dalsom vztahu. Potom sa moze stat, ze sa dovera buduje tazsie, pripadne ze nedoverujeme niekomu len preto, ze predosly partner podvadzal. Inak nazory podo mnou, su napisane dobre a triezvo a ja ako realista tiez neverim, ze by muz ako lovec mohol vydrzat s jednou partnerkou cely zivot bez toho, aby si obcas nezalovil v inom rajone :) Len skoda, ze zeny od prirody dostali siesty zmysel a vacsinou neveru vycitia skor ako pridu dokazy.

Co sa dnesnych vztahov tyka, bolo tu uz rozumne spomenute, ze obcas ludia zacinaju vztahy alebo zotrvavaju vo vztahoch kvoli strachu zo samoty. Paradoxne v dobe, ked ma clovek na facebooku milion priatelov nedokaze byt skutocne sam bez partnera. A ak to niekto dokaze a je v danom stave spokojny, spolocnost ho odsudi, pretoze byt single a spokojny sa nenosi :)

Takze medziludske vztahy su strasne komplikovana zalezitost, kde sa na zaciatku vyskytuje chemia, ktoru vela ludi nazyva laskou a potom ide len o zvyk a sexualne spojenie :)
Laska je podla mne nieco, co vznika casom a len tam, kde je jedinec dostatocne vyspely, ma za sebou hrbu skusenosti a vie, ze i napriek nedokonalostiam partnera by nedokazal bez neho zit :)

Mimulus

lost a beskyd perfektné nenapísal by som to lepšie. No predsa len z jednou vecou nesúhlasím ,,dôvera,, sa nemusí budovať roky je to pocit, ktorý pri človeku máš alebo nie a ak to necítiš tak je úplne zbytočné niečo budovať. Ja som budoval u jedného človeka dôveru 15 rokov a napriek tomu mi povedal, že mi neverí a naopak jedného som spoznal prvý deň a okamžite sme si dôverovali. Čo sa týka nevery tak hodnoty - teda tie skutočné sú v dnešnej dobe už len raritou. Takže nevera je nejako touto spoločnosťou povolená, láska?, V spriaznenú dušu som veril ale po všetko, čo som zažil je to hlúposť, vernosť áno - predsa sa každý dobrovoľne rozhoduje čo spraví!, akákoľvek nevera je trestuhodná a nedá sa odpustiť ale žijeme predsa nato, aby sme vzťahy vyhľadávali - človek je predsa tvor spoločenský!!!, Každý človek bude mať iný názor no ak si princezná ktorá si myslí, že je v rozprávke tak dnešný svet Ťa z nej rýchlo prebudí. Už nič nie je také ako voľakedy, láska, viera, hodnoty nič!!!

Robocop

Tarra, nevera je dosledok niecoho. Patraj po pricinach.
Vsetko sa dovija od antropologickeho chapania cloveka, jeho pudov.
Prve dajme tomu 4 roky muz a zena prezivaju "ozajstnu chemicku lasku"...hormony sa buria a pudy su nastavene na "prezitie", teda zabezpecenie a ochranu potomstva...Po 4 rokoch (u niekoho skor ci neskor) tento cit opada a transformuje sa skor na kulturny zvyk. Zvyk, byt s partnerom, vychovavat dieta i nadalej (hoci uz je schopne prezitia, hladania si potravy) po kulturnej stranke a pod.
Z partnerov sa stavaju viac spolubyvajuci, nez sexualni partneri. A pokial sa prilis jeden ci druhy venuje detom a odtahuje od partnera, tak uz len spolubyvajuci.
Dochadza k ochladnutiu vztahov. Problem je v chapani pudov muza a zeny. Kym zena moze mat za svoj zivot cca 14 deti, muz ich moze mat neurekom.... A na toto je chlap zial nastaveny. Plodit, replikovat, zachovavat geny, potomstvo. Ja viem, sexisticke, patriarchalne, mozno urazajuce, ale je to biologicky fakt.
Na vztah su vzdy potrebny dvaja. Sice starneme, ale vidime sa s partnerom kazdy den a preto to neznamena, ze jedneho dna vidim pred sebou o 30 rokov starsieho chlapa ci zenu....Po sexualnej stranke treba vztah pestovat. Niektore zeny maju mensie potreby, ako muzi. Alebo naopak. Dochadza k nerovnovame, ktoru si musi partner vybalancovat...Pokial si u inej partnerky uspokojuje svoju sexualnu potrebu, ide hrubo povedane len o pud. Je to prirodzene, i ked nekulturne, nakolko spolocenske hodnoty toto neuznavaju.... Ak sa vsak prida laska do vztahu s tretou osobou, je to horsie. Niekde sa stala chyba. Nevera spojena s citmi je tiez dosledok...priciny su vo vztahu muza a zeny.
Jednoducho povedane, mnoho muzov a zien akceptuju fakt, ze su spolu kvoli detom. Aby ich vychovali a pod. Nerozidu sa, nakolko si uz na seba zvykli. Nejde uz o lasku, ale o akysi partnersky vztah. Meni sa na spolubyvajucich....
A teraz citliva otazka: ak su v manzelstve deti, zotrvat v nom nestastny? A trapit sa? Nuz, niekedy je to dobra volba. Ale ak ano, NIKDY sa neodstrania pokusy zeny ci muza hladat toto stastie inde. Mozno pudy vekom opadnu, partneri spolu ostanu...mozno....a mozno nie...
A Tarra, muzska ci zenska nevera je len nevera.....

soltisek

ahojte mna by len zaujmal vas nazor co by ste si mysleli vy na mojom mieste :) ......Mam PRIATELKU uz skoro 2 roky no v psolednom case sa sprava dost divne je stale viac neprijemna uraza sa nervaci neustale nechce sa rozpravat o veciach co ma trapia ked sa s nou rozpravam pride mi obcas jak duchom nepritomna nedavno zmenila zamestnanie a mam pocit ze vtedy to zacalo cital som vela clankov a dost ma zacalo trapyt ze sa sprava skoro do bodky podla tych priznakov neveri i ked ona mi tvrdy ze je mi verna a skoro stale som snou cele dni. trapy ma to a aj kebymi bola neverna zaujmalo by ma jak to dokaze ked som skoro stale v jej priotmnosti

lost

jaj tak..
no to mas asi pravdu, teda celkovo ten prispevok si spravocal vyborne podla mna :)

to by ma zaujimalo, ci sam zijem "status quo" :D alebo ci je to vobec mozne, je clovek naprogamovany na dlhodoby single zivot ??

beskyd

roky, ja neviem, 3 a viac, nejde o urcovanie hranice, myslel som skor obdobie par rokov s perspektivou zachovania status quo bez snahy o riesenie vztahov z nudze tak ako som pisal nizsie.