nalez TBC

Príspevok v téme: nalez TBC
paris

ahojte...takze....potrebovala by som radu.pred niekolkymi rokminám v skole zistovali nejaké príznaky TBC.Vacsine injekciu proti tomu dávali ale ja som mala viac napuchnutu ruku takze mne nie.Chodila som na plucne lebo som tam mala nejaky nalez maly ale nerozsirilovalo sa to a lekarka vravela ze je to celkom ok.Ked som raz mala ist bola som chora tak som nesla a az do teraz co je tomu aspon 3 roky.Tak neviem..bojim sa ci to nahodou neprepuklo a nemam tbc.ake by boli priznaky?ja som aj nejake citala ale tak neviem....chora no som kus casto tak asi kazde 2-3 mesiace ale lekarka povedala ze je to slaba imunita,co myslite,co mam robit?????

panik-a

teraz som este mrkla do tvojho prveho prispevku-ved vlastne ty si urobila presne to iste,co ja.
No a k priznakom-myslim,ze tam su stale take pozvysovane teploty,unava a pokasliavanie.Tak si radsej vypytaj odporucanie aj na to plucne a j na tu alergologiu.

panik-a

fakt to nie je problem-pri najhorsom ti zopakuju ten test (neviem kedy ti ho robili) a nasadia lieky.Ale ked mas problemy s imunitou,moze to byt vec pre alergologa-tak sa pusti tym smerom

paris

no ved ja som mala tiez na plucne chodit ale som sa nato vybodla.no asi na plucne ezavolam nex ma objednaju pretoze mam obcas naozj strach

panika

keby si bola podozriva,musela by si chodit stale na plucne.Ked nas isli ockovat v osemnastke,mala som tiez tu skusku na ruke strasne velku.Tahlala som sa po plucnom a potom som otehotnela - vykaslala som sa na to. Ked ta skuska vysla pozitivna po rokoch aj mojej dcere,dost som sa zlakla a nabehla na plucne.Znova ma pichli, bolo to pozitivne a brala som pol roka podpornu liecbu.
ALE: ta skuska vychdza pozitivna aj u ALERGIKOV - to bol pripad mojej dcery (a potom sme zistili,ze asi aj moj)

ethel

paris,to pichanie,čo vám robili,je na zistenie či máš obranné látky proti TBC.Ak sa ti tam nič neobjaví,preočkuje sa do lopatky.Ak je reakcia väčšia ako u teba môže to byť podozrenie na TBC,urobia RTG,prípadne sprevia výter,alebo odber spúta.Ale nemusí to hneď znamenať,že si chorá.Mohla si prísť do styku s TBC.Pokial ti dr. povedala,že je to v poriadku,nemáš sa čoho báť..