Zaujimalo by ma, ci kazdodenna konzumacia tvarohu (cca 250g) moze mat nejaky zly vplyv na organizmus.
Tvaroh
Mozog je zlozeny povacsine z tukov, obmedzovanie spravnych a neznicenych tukov ti zhorsi mozgovu cinnost.
Pokiaľ je to ako súčasť zdravého životného štýlu, tak ja neviem, no. Ale každý deň, teda ak si dáš k raňajkám mlieko, k desiatej jogurt a na olovrant ešte tvaroh, tak tvaroh je vlastne syr a máš doporučenú dávku mliečnych výrobkov vlastne splnenú, len závisí od toho, že čo si do toho dáš. Ja si zvyknem prisladiť cukrom trošičku a dať do toho kakao, mne to chutí tak. Ale nebránim sa ani klasickému cottage cheese, väčšinou 180gramový a vždy sú energetické / výživové hodnoty na 100g výrobku, takže si to skús nejak odvážiť, ak nechceš celý kelímok. Moja rada - každý druhý deň minimálne.
Uf, tak odtucneny tvaroh je este nezdravsi, nez plnotucny hrudkovy. Odtucnene mliecne vyrobky nejedz, telo bolo starocia zvyknute mat k tomu aj tuk, a tak to ma byt. Su tam aj vitaminy rozpustne v tukoch, mastne kyseliny, atd...
Tak tvaroh vacsinou odtucneny jemny a fyzickej aktivity mam az az :) No a co sa tyka ostatneho jedalnicka, tak dodrziavam pitny rezim, zeleninka, ovocie na dennom poriadku no a nejake tie celozrnne chlebiky, ovsene vlocky, atd. :)
stvrt kilecka denne je uz dost, tvaroh zase nepatri medzi najzdravsie veci, na kazdodennu konzumaciu. Ale ak posilujes, a necpes sa dalsimi bielkovinovymi jedlami za den, tak ti to problemy nesposobi.
Pre cloveka bez fyzickej aktivity je to ale zbytocne vela bielkovin. Skor by bolo lepsie tak 100g denne, alebo obden.
Ten tvaroh jes ten hrudkovy plnotucny?
Inak, radsej ten tvaroh vymen za bryndzu, sice je v nej aj sol, ale po vsetkych ostatnych strankach je zdravsia nez tvaroh.
mne sa to zda vela, tak zalezi ci si muz ci zena, aku mas stavbu tela, kolko pohybu. tvaroh je zdravy ale myslim ze jest akukolvek potravinu kazdy den v nadmernom mnozstve nie je dobre. stacilo by dvakrat do tyzdna a no problem
konecne potesujuca sprava, dakujem Milky :)
V mojom pripade to s tym priberanim nejako neplati :)