Ako zdravy je v skutocnosti cesnak?

Stevo123

Aha, takze cesnak nenici crevnu floru, cize neznizuje imunitu, tak? Mna tato otazka totiz napadla prave v suvislosti s tym ze mi nedavno namerali nizsie leukocyty, tak ci to nie je z jedenia cesnaku .. akoze nesetrim s nim. Vcera som dal nakoniec 10 strucikov a dneska daslie 3, proste chuti :-)

lost

Otazne je, aky cesnak !
Ak z Billy, ci Tesca, atd.
Tak sa neboj, daj si aj dve kila denne, je to len mtrva hmota pripominajuca cesnak a nie cesnak samotny..

Joo

myslim ,ze ta sirna zlucenina je alicín ,ktora sposobuje i ten cesnakovy zapach ,len diabetici by cesnak nemali pretoze znizuje cukor

I.ron

Cesnak obsahuje sírnu zlúčeninu.
Ak si dobre pamätám, nie som si istý ktorá konkrétna sirna zlučenina, či sirovodík, by mala chrániť sliznicu žaludka, pred agresivnym účinkom liekov.

DzanaFX

Cesnak znižuje tlak, takže by si možno odpadol, keby si sa ho prejedol :-D Ale ja si myslím, že ho môžeš konzumovať denne, tiež ho konzumujem, ale nedám si viac ako dve strúčiky do jedla :-)

Jefitto

Neškodiš, pretože cesnak nie je atké antibiotikum, aké poznáš z lekárne.

Cesnák zaručene neničí baktérie Escherichia Coeli v čreve na rozdiel od antibiotik z lekárne, ktoré ničia aj tieto. Cesnak nepôsobí antibioticky na základe plesní, ale obsahuje nejaké látky (tuším salicíny), ktoré ničia nie baktérie, ale toxíny, ktoré produkujú a kazia im životné prostredie. Črevná flóra ale netvorí nijaké toxíny...

Cesnak dávali už v Egypte otrokom, aby vládali na nich robiť a aby boli zdraví. Cesnak je jeden z najlepších liekov, aký v prírode existuje. Vedci sa zhodujú na tom, že denná odporúčaná dávka cesnaku je cca 4 gramy, čo značí asi 2 stredne veľké stručiky

Joo

nie ,telo sa same ohlasi ,ked davku prezenies ..... a ako pises ,cesnak nici bakterie(antibiotikum) ,pretoze obsahuje tiosulfinat ten sa varenim nici, preto, ak sa cesnak tepelne spracuje ucinok sa znizuje
...skodi len ludom citlivejsim na travenie a obcas vyvola zlcnikove tazkosti .... neprijemny je hlavne zapach po castom poziti ,pretoze cesnak sa vylucuje i plucami a kozou ,nakolko sa dostava do krvneho obehu, preto odporucam petrzlenovu vnat ,zrnko kavy alebo zapit mliekom ..... pokial sa aspon trosku venujes sportu (alebo mas upravenu stravu z dovodu diet) je dobre cesnak papat cca 2-3 ROZDRVENE struciky, nakolko sa zvacsuje ucinok cesnaku (siry) a tym sa urychluje travenie a vylucovanie "škaredych" tukov