Infekcia chlamydie + ecoli

Príspevok v téme: Infekcia chlamydie + ecoli
martin1111

dobry den! chel by som sa opytat, nedavno som mal urologicke problemy a z vyterov mi zistili chlamidie trachomatis a e.coli. 2 tyzdne som bral antibiotika teraz je to uz ok. chcem sa opytat ci je mozne aby som sa nakazil od priatelky, ktora nemala a ani nema ziadne problemy, myslim to tak ze ci moze mat v sebe tieto \"virusy\" ale u nej sa to neprejavi... alebo to nieje mozne a musel som sa nakazit na niektorom z kupalisk... z aodpoved dakujem.

RNG

Chlamidie trachomis su vnutrobunmecne parazity, preto sa dost tazko da nimi nakazit inac, ako priamym krvnym stykom, tj povacsine sa prenasaju lern pohlavne, hoci ich nasli uz aj v ociach(nakazenie deti pri porode) v hrdle(oralny sex) a inde v tele, tj teoreticky je prenos mozny aj inym blizkym telesnym stykom, hoci podstatne menej pravdepodobny.
Clamidie sa dost tazko diagnozuju, lebo pri silnej imunite ich telo zatlaci natolko, ze neprodukuju ziadne meratelne laboratorne hodnoty. A mozu s v tele potichu udrzat bez priznakov aj dlhe roky.
E coli je bezna skupina bakterii, z ktorych len niekolko je nebezpecnych, ine su bezne v crevach a inde v tele a na tele. Prenos nemusi byt z telesneho styku, moze byt aj z jedla a podobne.

anamarie

Chlamydie su pohlavne prenosna choroba, z kupaliska si sa mohol nakazit len vtedy, ked si tam sulozil s osobou s pohlavnou chorobou. Otvor oci! Ano, zeny ani muzi nakazeni chlamydiami nemusia mat ziadne priznaky. Urcite s nou nespi! Liecit sa musia obaja partneri, lebo ked spolu spavaju, vzdy to maju obaja! Je ona tvoja prva partnerka? Nakazit si sa mohol od byvalej alebo ta nazakazila tato, ked si pred nou inu nemal. Zeny po prekonani chlamydii maju casto problemy s plodnostou.