mám veľký problém,zabíja ma láska,resp vzťah,ktorí mám.
Chodím už s frajerom dlho ,vyzerá to byť vážne,resp vyzeralo.Teraz si vsak s nim nedokazem absolútne predstaviť manželstvo,svadbu,deti,a pod.
Ľúbim ho svojím spôsobom,on mna zbožnuje,lenže ja vidím na nom také chyby,ktoré sa nedajú podla mna tolerovat,mali sme zlé obdobie po pol roku vztahu,ale teraz je to uz relatívne dobre,lenze teraz som s nim bola na dovolenke na tyzden pri mori,a zistila som,ze by som s nim asi nedokazala zit pod jednou strechou,beriem ho akosi inak,ako priatela najlepsieho,ako cloveka ,ktoremu vsetko povedat(on vsak mne nic nevravi,vsetko si nechava pre seba-ma tazke psychicke problemy,ja nie -ale pri nom zacinam akosi stracat podu pod nohami,)dokym som s nim nebola,neprekvitala som stastim ,ale odkedy som s nim,moje zdravie najma psychicke sa podlomilo,nici mi zivot,ale pritom ho neskutocne milujem,co mam preboha robiť ?poradte mi,..a ak neviete odpovedat ,tak prepacte potrebovala som sa len vypisat z toho zialu :(:(:(ktori mam
Keď láska zabíja
ked s nim ostavam este stale tak ..ja neviem,myslim si,ze sa zmení,ze vymiznu jeho problemy,alebo co vazne nvm ..
mozno snad kebyze sa podrobi nejakej liecbe,alebo si nasadi nejake lieky :(:( ja uz som chora z toho
arman
ja som nevedela o tom,aký je,lebo zo začiatku to vôbec nedával najavo,to vyplávalo na povrch až neskôr ...
a samozrejme vtedy,ked ja som už bola zbláznená donho ako neviem čo ..lebo je mojou prvou láskov
zaujal ma tym,ze bol mily,slusny,inteligentny,a zodpovedny,dalo sa s nim komunikovat a nasli sme sa cez internetovu zoznamku
bola som privelmi blba naivka,ked som si s nim vztah zacinala,ale ja som to vazne netusila,aky je,velmi zhurta sme sa dali dokopy,vlastne do mesiaca,odkedy sme sa spoznali ,
on sa nestazuje,prave na tazky zivot,aky ma ,na nom to vidim a taham to z neho,co mu je,ked to vidim a potom mi az povie,ale nechce ma zatazovat,
ma psichiku rozsypanu podla mna,len si to nechce priznať
ale vazne neviem ako to uz s nim mam riesit ...:( som zufala ..chodim s nim uz strasne dlho ,a myslim ,ze si ani ineho nenajdem,aj som mala moznost a vzdy som si povedala,ze ten moj je najlepsi -brutalne zamilovana som :(:(:(/
treba si priznat veci,on je psychicky chory,ma vazny problem,a teba to nici.nebudes s nim stastna,aj ked ho lubis,lebo sa cez to nevies prenies,nevies mu pomoct,to je normalne,nie kazdy ma nervy zo zeleza.mozno so mnou ludia nebudu suhlasit,ale treba sa rozijst lebo to budes lutovat,psychicky sa aj ty zlozis.laska preboli,pride lepsia,dufaj...
Ako si sa s takym muzom zoznamila a dala dokopy?
Neviem, ked vidim introverta, plneho psychickych problemov, odmietajuceho komunikovat, ktoreho kazdu chvilu nieco boli, a na vsetko sa stazuje, navyse sam nic poriadne nedokaze, potrebuje niekoho, kto ho stale bude tahat a obskakovat, neviem si predstavit, ako mohol vobec niekedy zaujat zenu. Cim? Uplne vazne sa pytam. Napises, ako ste sa dali dokopy? To na zaciatku taky nebol, ci?
kukucko baby,povedzte mi svoje príbehy,ak mate nejake skusenosti s takymi ludmi,povedzte mi ,
som slaba natura ,vsetko ma hned zlozi,ked som ho na tej dovolenke videla v takom stave,zte stale mu cosi bolo a furt bol mrzuty a neposedny,nic mu nebolo dobre a pekne,tak som mala chut trhat vlasy a odist odtial prvym autobusom !!!:(:(:(
ale vydrzala som,snazila som sa vsemozne ho nejako akoby ukludnit,usmievat sa nanho stale,proste a on nič ..on stale cosi riesil v hlave ..bolo to priserne-nasa prva spolocna dovolenka !!!:(:(:( a asi aj posledna..neviem,ci by som to uz s nim riskovalA ....bojím sa,ved mne tam nic nebolo,uzivala som si to doslova,lebo som psychicky zdrava a vyrovnana,ale on nie ..a dostava ma pomaly do depresii a paniky,normalne ked rano asi na take stvrte rano vstal zase bledy a ze ide zvracat,tak ja som normalne uz v zaludeku citila take chvenie a som sa normalne roztriasla,co mi to tak skodi ,ale on to nechape ..ked som mu potom po dovolenke povedala,co mi tam vadilo na nom tak on na to viete co ?ze ..to je normalne ,ze sa nic vynimocne nestalo,ze ho len parkrat natiahlo rano a nemohol spat,ze to sa stava a co akoze z toho robim dramu,on si absolutne neuvedomuje,ze ma vazny problem ...
a ked naozaj vidim,ako sa taky velmi mlady clovek trpí a este ani si to nechce priznat,tak potom neviem ...uz ..ja uplne saliem z toho
a tak strasne sme sa tesili na tu dovolenku,aspon teda ja ..-ako nikdy v zivote na nič :(:( a teraz len placem odkedy som sa vratila ,lebo som si nemyslela,ze je na tom az tak zle,myslela som si,ze ked my dvaja budeme spolu v pokoji,vysmiata som stale bola,stale som ho objimala,bozkávala,dokazovala mu lasku,stale som si ho drzala,maznala,starala sa onho ,tak som si myslela,ze ho tak vnutorne upokojím,ale absolutne,nicoho som sa nedockala,aj ked dajme tomu vecer ked sme zaspavali ,tak sme boli vklude a sepkali sme si slovicka krasne,(lebo sa naozaj lubime-aj on mna lubi velmi ,to citim)tak som si myslela,ze teda je kludny uplne,a som pokojne zaspala,rano sa prebudim,ze celu noc nespal,bledy ,uz po zvracani,ze mu je nanič ...a potom aky mam mat den ?????????????????
ano, to poznam, s psychicky narusenymi ludmi treba mat vela trpezlivosti a bez lasky to naozaj nejde
ak citis, ze Ti odchadzaju sily, skus sa nejako regenerovat alebo ak ani to uz nezvladas, tak to radsej ukonc, lebo neskor pride len vacsie trapenie pre moznu nastupujucu depresiu
ako ho mam zmenit ?ma take psychicke stavy hrozne,ze raz mu je to traz to,reaz nemoze spat,raz dychat,raz zvracia a stale dookola ...nie je ani jeden pomaly normalny den-a on este utoci na mna,ze ja mam toto iste tiez,lenze to uz z neho,predtym som bola normalne dievca
veronika lenze on komunikovat velmi nechce,je velmi tichy typ cloveka,introvertnoi,ktori nič nepovie narovinu,vieš ..
a on praveze sa nelutuje takto vedome,ako tvoj,on len proste " boli ma noha " ,za chvilku " tazko sa mi dycha " ...potom vecer " boli ma srdce,asi mam vysoky tlak " ..proste stale mu cosi je ..nespi v noci,potom rano mu je na zvracanie ..a tak ..proste priserne niečo ..uz to dalej asi nevydrzim.,ako aj mne je vselico ,bola som stastna,ked som ho nemala,teda urcite v tejto emocnej a psychickej oblastzi,ako dal mi vela lasky,a tak,ale vysoku dan za to pyta akosi,aby takto vysaval zo mna zivot ???ma na to pravo ?
Ešte ma tak napadlo... je dobré si uvedomiť, že v dlhoročnom vzťahu príde obodobie, ked si na tom druhom začneme všímať veci, ktoré sme si na začiatku nevšimli alebo sme to zámerne ignorovali ako nepodstatné... základom pevného vzťahu je postupne sa vyrovnať s vecami, ktoré nás na tom druhom štvú a pod. a ak je to veľmi neprístupné, požiadať partnera, aby s tým prestal z toho a toho dôvodu :) Základom je komunikácia
Ahoj,
poznám to veľmi dobre :) Môj priateľ je veľmi podobný, tiež potrebuje vedľa seba človeka (mňa) aby sa vôbec niekam pohol, vkuse mu niečo je, už ma to nebaví počúvať atd. Lenže ja som z nás dvoch asi tá silnejšia, mne jeho doktorka povedala ignorovať takéto sebaľutovanie a podobne, pretože to on chce dosiahnuť, aby ho niekto ľutoval. Tiež ma veľmi psychicky vyčerpal, niekedy som bývala oveľa šťastnejšia ako dnes, no tým mojim postojom k jeho správaniu som ho prinútila zmeniť sa, no musela som si stáť za svojim a neriešiť tie jeho nálady. Poprípade napíš do nejakej psychologickej poradne ako by si mala túto situáciu riešiť, aby si mu pomohla dostať sa z depresií, potom budeš možno aj ty šťatnejšia :) Nemusí prísť hneď rozchod, iba v prípade, že by ťa to malo stáť príliš veľa, to nikomu nedovoľ, aby z teba vysal život..