Úplne zbytočná, nechcem žiť

Príspevok v téme: Úplne zbytočná, nechcem žiť
zbytocna99

Tak ako je to aj v názve, citim sa v poslednom čase (cca 2-3 mesiace) strašne zbytočná, nenávidim svoj život, pretože nemám dostatok slobody, vôbec neviem čo je to šťastie. Viem, veľa ľudi si vravi že človek sa má tešiť aj z maličkostí ale so mnou sa ani maličkosti nestanú. Mám 22 rokov, otca nemám iba nevlastného, ktorý ma nenávidí, matka mi zarobené peniaze berie, priatela nemám, pretože nechodim nikam proste ma púšťaju von len na hodinku alebo 2 aj to raz do týždňa s tým že aj potom nasledujú len hádky. Kamošky velmi nemám a aj ktore mám maju priatelov, su zasnubene a aj vydate s detmi. Moj zivot pozostáva z toho že ráno vstanem, odídem do práce, pridem domov a sedim doma alebo upratujem. Cítim sa ako 40-50 ročna žena v domácnosti. Ale ja som ešte mladá a potrebujem žiť. No neviem ako. Nedávno som mala taký krátky románik s jedných chlapom a ukončilo sa to hrozne a ako bolestne som si kupila zájazd do Paríža z tých peňazí čo som dostala ako vreckove, ktore som si šporila od 14. rokov. Chcela som tam ist uz od 15. rokov. Matka mi ho zrušila, že nemám ist tam sama. Neviem čo mám urobiť, cítim sa mizerne, denno-denne mam uz samovražedne myšlienky lebo mam pocit že len to je jediný útek a riešenie. Nikdy som nebola šťastná, nevlastný otec ma chcel dat do detskeho domova ked som mala 6 rokov a matka ma vychovávala tak, že ju nezaujimalo čo je pre mna dobre, len to pozerala aby jej bolo dobre. Ja som trpela. Proste, aj teraz ludia si ma ani nevšímaju, alebo aj ked hej tak ma len ohováraju a podcenuju. Ja neviem čím si to zaslužim lebo nefajčím, nepijem, nedrogujem, proste nič.

Lulita

blba doba je v tom, ze na SR clovek sam neprezije, su tak slabe platy, ked je clovek sam nezatiahne ani podnajom, preto ta bezvychodiskovost, jedine usterit a odist do zahranicia, ale ked ti mama berie prachy, tak neviem, co s tym :( vsetky?

IgorDS

to nechápem túto dobu. 22 ročné (dokonca v diskusii jedna 15-ročná) mladé baby tu idú vypisovať o tom, aký je svet krutý, že nie je iného východiska ako samovražda. Vždy je aj iné riešenie... ak sa vám zdá, že nie je tak asi zle hľadáte a nechcete hľadať riešenie.

marekn

Ako s tymi peniazmi nalozia, odkladaju ti ich, alebo minu? Sa s nimi dohodni kolko budes prispievat na domacnost a nie aby ti brali vsetko. Mozno ta chcu takymto sposobom vystvat z domu, ale to je asi blbost. Keby si chcela pokecat, moj mail 1chaoss@azet.sk

janka32

Ahoj
Ak mas este stale pocit samoty,tak sa rada s tebou zoznamim,som sice zadana s dvomi detmi,ale nemame akosi rodinu,tak by sme sa mohli navstevovat,v pripade z pracovneho hladiska si pomahat,,ja sa venujem podvojnemu uctovnictvu a hľadám podporu,kto by mi s tým pomohol ,aby som mala väčśiu istotu ho spracovavať.

Ahoj a budem sa tešiť
S pozdravom Janka

zewa

Nie si zbytocna. Ale potrebna. Pre svet. A pre niekoho, komu budes celym svetom. Lebo na kazdeho niekto caka.
Odstahuj sa. Chod byvat niekam do podnajmu so studentami, to je najlacnejsie riesenie.

Veronika_27

Zbytocna99, nechcem zachádzať do krajností, ale ja mám pocit, že toto je dokonca nezákonné, máš už 22 a oni nemajú právo ťa takto obmedzovať, dokonca brať tvoje zarobené peniaze, ak to vnímajú, ako že máš prispievať na domácnosť, tak prečo nie, ale nie vziať ti všetky peniaze, za ktoré by si si mohla kúpiť niečo pekné pre potešnie, ísť s kamoškou na kofču či kávu... proste skús pogoogliť na nete, mám pocit, že je to fakt protizákonné :/

Jefitto

JAk ti može brať prachy? Veď sa jej kuštik postav ty kokso... asertivita musí byť. Pokial nebudeš asertívna, každý si z teba bude robiť fackovacieho panáka

PaSi

Moj nazor je ten, ze Tvoji rodicia z Teba vysavaju energiu. Zarabas, mas peniazky, zober sa a chod do prenajmu. Trebars do garzonky, zatial, kym si sama, Ti to bude stacit a financne vyhovovat. Chod, utekaj a budes free :o)

lillls

elonedelka, ty sa trapis ze ta rodicia nepustaju von ? ved mas este len 15, si dieťa, boja sa o teba, ale na druhej strane si myslim ze by sa ti mali ovela viac venovat... očividne sa o teba vobec nezaujimaju...

bella12

elonedelka, čo sa stalo pred rokom a pol? To, čo teraz prežívaš - samovražedné myšlienky, rezanie - musí mať veľmi vážnu príčinu. A Ty ju určite poznáš. Tam treba začať, keď chceš byť v živote šťastná. Žiadne lieky od psychiatra Ti nepomôžu, pokiaľ trinásta komnata Tvojho vnútra skrývajúca bolestivé tajomstvá minulosti ostane uzavretá a uzamknutá na sedem západov.