Kto pozna homeopata Pavla Bielika?

malaska

Pani Mioba pisete ze sa liecite p.Bielika uz 10 rokov a ze Và m pomàha.Teraz si kladiem otàazku ked vàm naozaj pomàha preco sa liecite uz 10 rokov u tohto pàna?Neni to dost,alebo tento pàn vàs lieci alebo nelieci lebo mu dobre platite?

Matienkova

Ja mozem len podakovat panovi Bielikovi za ulavu. Mam sklerozu multiplex a na zaciatku som mala problemy s mocovym mechurom. Kazdu chvilu som som musela ist na toaletu a vdaka jeho kvapiek sa mi to upravilo. Je to ozaj super neviem ci ho nazvat lekarom alebo ako ale pomohol mi.

Ajki

Nechce sa mi ani veriť že by bol pán Bielik natoľko neetický, že by kľudne vykladal niekomu o svojich údajných liečiteľských schopnostiach. Asi stratil pamäť, pretože svojho času ho do tajov homeopatie zasväcoval PÁN liečiteľ Valovič z bratislavskej Rače. Jeho potomkovia ešte žijú a Mr. Valovič sa musí obracať v hrobe keď vidí, ako niekto jeho metódy využil a zneužil. A dokonca sa ako on pokladá za liečiteľa, div nie od detstva. Ak niekomu naozaj pomohli jeho "lieky", je to čisté placebo a to ako všetci vieme, naozaj funguje. Ale mnohé jeho lieky obsahujú aj kortikoidy, preto by si mal každý rozmyslieť či bude užívať čosi, čo niekto vyrobil vo svojej domácej dielni.

Oovecka

Z prispevkov vidim ze p. Bielik si zjavne popri svojich "styroch odbornostiach" vypracoval aj dobru marketingovu strategiu na ktoru mu vela ludi naleti: Dlhe rozpravanie o jeho vlastnej "ceste", ako uz v detstve zistil svoje liecitelske schopnosti bla bla bla. Homeopatika su draho predavanou vodou, maju akurat tak placebo efekt nic viac, ak zaberu je to super. Nizsie su rozumne vysvetlenia. Co funguje popri modernej medicine je klasicka cinska, tisice rokov stare znalosti ako liecit prirodnymi latkami a akupunkturou, funguju

"V dokumente CBC požiadala reportérka o chemický rozbor vzoriek dvoch populárnych homeopatík na University of Toronto. Vniektorých z nich sa nenašla ani jedina molekula účinnej látky. Keď požiadala homeopatku o vysvetlenie, reagovala slovami, že homeopatikum účinkuje bez toho, aby bol známy mechanizmus, akým sa to deje. Moderné technológie vraj nie sú na dostatočnej úrovni, aby boli schopné tento mechanizmus rozpoznať a pomenovať."

"K podobným záverom prišli aj nórski výskumníci, ktorí porovnávali účinok antibiotík, homeopatík a placeba, pričom pri homeopatikách a pri placebe zaznamenali rovnaké výsledky a len mierne ustúpenie príznakov choroby."

www.pluska.sk

M123

Dnes som uňho bola prvý krát na odporúčanie kamaráta. Po prečítaní týchto príspevkov som v šoku a bije sa to vo mne. Či ich začať užívať, alebo nie.

0vecka

mioba ja ti tu verejne vyhlasujem ze ziadne homeopatika nepomahaju a dany pan nevie liecit lepsie ako oficialna medicina... podaj trestne oznamenie

mioba

K pánovi Bielikovi chodím už 10 rokov. Hneď na začiatku som s ním mala diskusiu o zložení jeho "kvapiek". Sú to bylinky. Vymenoval mi všetky bylinky, ktoré obsahujú moje "kvapky". Tiež mi ukázal výťažky z ktorých ich pripravuje. Má ich vo svojej ordinácii. Pred pár rokmi bol u neho aj môj manžel. Mali spolu debatu, ktorá trvala 1,5 hodiny a rovnako aj jemu vysvetlil ako "kvapky" pripravuje a porozprával mu aj celý svoj príbeh, čo všetko vyštudoval. Svoje liečiteľské schopnosti objavil ešte ako dieťa a celý svoj ďalší život potom smeroval, aby mohol pomáhať ľuďom, a to aj odborne. Tento pán nič neskrýva, kto sa opýta dostane odpovede, ohľadne vzdelania, liekov atď. Poradí Vám aj s úpravou stravy a ďalšími vecami , ktoré pomôžu k uzdraveniu.
Treba tiež zvážiť, čo tu vo svojich príspevkoch píšete. Niektoré sa dajú posúdiť ako ohováranie podľa trestného zákona, teda "Kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, poškodiť ho v zamestnaní, v podnikaní, narušiť jeho rodinné vzťahy alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu, potrestá sa atď."