Umŕtvenie zuba pri plombovaní

Príspevok v téme: Umŕtvenie zuba pri plombovaní
meki

zdravim, včera večer ma začal bolieť zub - horná stolička. naviac som zistil že tam mám kaz. V utorok mám preventívnu prehliadku u zubára a chcem si dať zub zaplombovať. Avšak mám trochu strach z bolesti (vŕtať do už aj tak boľavého zuba) a preto sa vás chcem opýtať či máte skúsenosť z umŕtvením (injekciou), či to zubár dovolí príp. koľko ma to bude stáť.

ďakujem za odpoveď :)

Blondula

keby sa dalo,tak ja si pichnem injekciu uz pri prehliadke :D ja mam este fobiu z detstva,ked sa vrtalo a vsade krvi nahovado :D usta plne krvi a slin a aj zubarka mala rukavice krvave :-( sestricka drzala mi hlavu a ja myslela,ze tam zomriem :-( v zahranici bez problemov !!! pekne injekcijka a ja som vstala zo sedacky bez mokrej prdele :D akurat sranda bola,ked mi z rozvrtaneho zuba vytiahla tu vlozku ci co to bolo :D sa cudovala,ze preco to tam mam,aj sestricke to ukazovala :DD

lost

fakt, keby som si dal nejake silne sluchadla a pustil si tam nejaku hudbu, aby som nepocul ZVUK VRTACKY, tak by to bolo lepsie ako anesteza :D

lost

Naposledy ked som bol u zubara, tak mi nasadzoval korunku, tj. nezivy pocrelan.. A vrtal do neho ! a mna to bolelo !

ale vtip bol v tom, ze ten nezivy porcelanovy zub, ktory ma bolel, ked do neho vrtal, bol asi tak 1 meter daleko od mojho chrupu, tj. zubar do neho vrtal mimo moje usta..

ale aj tak to bolelo.. neuveritelne aj nerobim si srandu.. uz len ten zvuk tej vrtacky ma boli :D

lost

system

5-10 minut, to mas malinkate zubky ;)

inac sranda je, ze ked mi trhal sikovny zubar sestku, cca pol hodiny(!), tak mi tam dal 2 injekcie a aj tak to bola "bolest ako hovado" :D

a potom bezne mi dava zubar lokalnu anestezu (tj to je take pero, ktore je ako injekcia, ale neni to velke a par krat to stlaci..) a aj tak niekedy citit bolest pri vrtani a niekedy pekelne intenzivnu.. asi zalezi ako hlboko je kaz..

to ti ludia co tu pisu ze "pohodicka" :D asi nemaju hlboky kaz.. lebo za 5-10 minut sa nedostane hlboko..

minule mi menil amalgan za bielu plombu asi 1,5 hodiny a z toho priblizne prvu hodinu neustale len vrtal :D nechapem, ale vtedy som si myslel, ze uz sa prevrtal az do kolena, alebo co..

zajo_smejo

Mám veľmi nízky prah vnímania bolesti, čo sa týka zubov, takže ja si aj pri bežnom vŕtaní nechávam vždy zub umrtviť.
Mám skvelú zubárku čo ma dokonale pozná, vie že som vždy vystrašená, tak so mnou zbytočne nebojuje a nepresviedča, že to zvládnem aj bez.Ak poviem umrtviť, tak bez problemov umrtvi.
Samostatne neviem, koľko injekcia stojí, pretože platím cenu vždy dokopy za celý výkon.
Dnes som tam za jediné trhanie nechala 37,95 Eur. Dosť , ale mne to za môj komfort stojí.

noaco

ja si davam injekciu pri kazdom vrtani, ci maly kaz, to je jedno, proste pridem k zubarovi a poviem ze vrtanie len s inekciou, a bez debaty si stojim za svojim... a nema s tym zubar problem a inekcia ma stoji cca 6-7 euro... :-)

alibi

ja zle znasam bolest pri vrtani sem tam aj odpadnem, zubarka vie ze je to pre mna peklo tak mi bez problemov da lokalku. ale zubarka co som mala predtym mi to dat odmietla. ze ked chcem umrtvenie mam si najst ineho zubara.tak som si nasla :D

zubokk

zalezi aj podla toho ako hlboko mas ten kaz... ja som bol prvy krat v zivote u zubara ked som mal 16. rokov a vtedy mi tam nasli 8 kazov...na prvych 7 som si nedal injekciu, dalo sa to v pohode vydrzat.. ale potom ked som isiel na ten 8. kaz (posledna stolicka) tak sa ma zubarka pytala ze ci radsej nechcem injekciu, tak som jej povedal ze naco, ze doteraz som si nedaval a vzdy to bolo v pohode...BOLO TO NAJHORSICH 10 MINUT V MOJOM ZIVOTE! ten najhorsi kaz si proste nechala nakoniec, kompletne mi ho rozvrtala, otsala mi z toho zuba len skrupinka ktoru vyplnila plombou...no hrozne volaco.. odvtedy sa tam aj bojim ist