Nenavidim sa

Príspevok v téme: Nenavidim sa
Januska222

Ahojte som zistila ze mam dost velky problem,pred rokom ma znasilnil jeden muz zacala som sa strasne prejedat,teraz pri pohlade na zrkadlo revem som totalne smutna na dne vsetci kukaju na mna ako na tucniaka nemam vobec ziadne kamaratky lebo som spatna este k tomu mam aj akne ale ta postava ako hrosica,vzdy som vazila max 55:( teraz mam 70kg na 160,skusala som diety schudla som aj 7kg ale potom to bolo naspat aj s urokami,ale uz ma ide drbnut vsade v obchodoch same stihle baby:(netuzim byt vychrtla ale aspon nie tolko tukoou na sebe a vobec nemam sebavedomie,este mam sestru ktora vyzera ako modelka a nikto v rodine nieje tucny ako ja,potrebovala som sa vyrozpravata dat to von zo seba,fakt uz neviem ako mam schudnut:(

Januska222

mas pravdu,ja som si uvedomila ze to nemam napisane na cele a pokial to niekomu nepoviem tak to nebude vediet nikto,radsej to nebudem ani nikomu hovorit a budem sa s tym sama niako zmiernit ze je to uz za mnou stalo sa to cas nevratim a musim aj s takymito niecim zit nieje to uplna tragedia ale urcite nic plus pre zenu s cim by sa pochvalila:(a ked som naposledy bola u doktorky ci nemma problemy so stitnou zlazou lebo som pribrala cca 20kg mi tak mi povedala ze mam nadvahu 16kg:(ale snazim sa sportovat uz len s tym jedenim niekedy trosku presvihnem,ale uz je to ovela menej ako volakedy by som zjedla za den aj 2cokolady

bella12

Paradoxne riešenie Tvojho problému nespočíva v žiadnej diéte, ale v Tvojej hlave a srdci. Začalo sa to po znásilnení, z ktorého si sa ešte psychicky neuzdravila, keďže si stále v kolotoči chudnutia a prejedania sa.

Nebola si u psychológa - kvôli znásilneniu? Určite si si z tejto zlej skúsenosti vyvodila nesprávne závery - negatívne vo vzťahu k sebe samej. Čo Ťa hneď potom napadalo, nevyčítala si si niečo, nepripisovala vinu za to, čo sa Ti stalo? Nenadávala si si, neodmietala si sa, nepodceňovala si sa? Tieto zlé a mylné postoje potrebuješ vyvrátiť a nahradiť ich rozumnými, rešpektujúcimi seba samu ako výnimočnú a krásnu ženu. Tam niekde leží kľúč k tomu, čo teraz prežívaš...

Je to ako s nachladením - telo sa bráni a pritom vytvára hlieny v nose. Aj keď je infekcia zažehnaná, určitý čas po nej ešte stále smrkáme. V Tvojom prípade Tvoja myseľ stále vytvára ten "myšlienkový hlien" ako reakciu na znásilnenie. Pokiaľ ho správne psychologicky nespracuješ, dovtedy budeš bojovať s nadváhou. Naopak, ak sa vyrovnáš s tým, čo sa Ti stalo, onedlho zistíš, že Ti už na váhe až tak nezáleží a nakoniec ani nebudeš vedieť ako - bez väčšej námahy schudneš... A nečudovala by som sa, keby pominuli aj problémy s akné.

Januska222

Dakujem za rady,po psychickej stranke mi je uz lepsie aj ked niekedy ked sa mi nieco nepodari alebo skor z nudy vyjedam uz budem jest len vtedy ked budem hladna

one question

Januska, uz aj s tym prestan! ja mam take fazy, obcas sa tiez nenavidim a to ti nic neprinesie, akurat zdravotne problemy mam z toho :/
a presne, pories si najprv psychiku. a ked budes mat nervy alebo nieco, tak ked chytis do ruk jedlo, tak ho aj pekne odloz a normalne si chod zabehat radsej, alebo len tak si doma zacvic, sa ukludnis pri tom a este aj pre svoju postavu nieco spravis.

weird_

boze, najlepsie ked ti sem teraz tisic ludi napise ako sa mas stravovat a cvicit... #sarcasm

kym sa nedas psychicky do poriadku, tak za 1. neschudnes alebo len velmi tazko a za 2. ak aj schudnes, tak tvoj zivot vobec nebude taky super ako si teraz predstavujes.

= vaha je len vonkajsim odrazom toho v akom stave mas vnutro. proste sa tym tukom izolujes od sveta, chranis sa.

po znasilneni, alebo inej traume hadam chodis na terapiu. ak ti to psycholog nebol schopny vysvetlit doteraz, tak ho zmen.
ak na terapiu nechodis, tak zacni!!!

.vaha je tvoj najmensi problem.

soffa

to co sa ti stalo je hrozne..netreba sa lutovat,treba si hnev vybit pri sporte,trebars byciklovanim,alebo boxom.tak spojis,jedno z druhym a budes sa citit ok,aj po fyzickej stranke.prajem vela stastia;-)))

Marecek24

Nedávaj si žiadne diéty. Proste sa začni stravovať zdravo, jedz pravidelne a v menších porciách. Sladké obmedz na minimum, pi len vodu, minerálky, čaje a žiadne ochutené žbrndy. A treba piť veľa vody, minimálne 2litre za deň. Začni behávať, bicyklovať alebo si doma aspoň 20 minút denne zacvič. Pozri si túto stránku www.cviceni-doma.cz Je tam aj tréningový plán a sú tam aj nejaké rady, čo sa týka stravovania :)