Zavislost na jedle ? Alebo?

Príspevok v téme: Zavislost na jedle ? Alebo?
jarmlaaa

Som uz asi chora na hlavu... kazde rano vtstvam uz o pol piatej a tesim sa ako vyzerem celu chladicku a to doslova varim si cestoviny ryzu kolac slane sladke vsetko dokopy..potom zas zerem a zerem nevraciam takze anorexia to ńebude ale furt sa prezieram zas som pribrala do brucha nic neoblecem je to zacarovany kruh stale zajtra,zajtra,zajtra a ked to zajtra pridem schudnem par kg a zas sa zacnem prezier a furt takto dookola neviem ci som uz chora na hlavu alebo co pomoooooooooc ak mate nejake skusneosti poradte mi teraz idem cvicit a uz vidim ze sa tam asi zrutim ked sa pozrem do zrkadla ja to uz nezvladam

Gima

Vláknina PSYLLIUM – skorocel indický – Zdravá strava pre črevo
25. septembra 2012 , MUDr. Bergendiová Katarína, PhD.
Zdravie »
Najlepší zdroj vlákniny aj pre ľudí, ktorí majú problémy so znášanlivosťou obilnej vlákniny.

Štandardná strava obsahuje príliš málo alebo vôbec žiadnu diétnu vlákninu. Aj tí, ktorí dokazujú, že pre nich je dôležitá zdravá výživa, majú ešte stále znížený denný príjem vlákniny. Podľa Harwardskej školy pre verejné zdravie “je vláknina dôležitou súčasťou zdravej stravy a mali by ste prijať aspoň minimum dennej odporúčanej dávky, čo je 20-35 gramov diétnej vlákniny u dospelých.”

Potraviny totiž nie sú len zdrojom výživy, ale vďaka vláknine, ktorú obsahujú podporujú aj činnosť čreva. Vďaka nej sa zlepšuje priechodnosť čriev a podporuje pravidelné vyprázdňovanie, a tak sa zabraňuje zápche. Podporuje chudnutie cestou zníženej chuti do jedla a lepšou absorpciou, zabraňuje rakovine hrubého čreva, znižuje cholesterol a pomáha pri liečbe chorôb syndrómu dráždivého čreva a zápalu čreva – divertikulitída.

Vláknina sa vyskytuje bohato v strukovinách (fazuľa, bôb, hrach, sója, cícer), celozrnných obilovinách (ovos, pšenica, jačmeň, raž, špaldová pšenica), v ryži natural, pohánke, v zelenine, ovocí, v ľanovom semene a pod. Ak jeme dostatočné množstvo zeleniny a ostatných výrobkov bohatých na vlákninu, môžeme zlepšiť zdravotný stav svojich čriev. To všetko je zdravá strava pre črevo. Má totiž „prebiotický“ efekt na črevá, čo znamená, že nám pomáha vytvárať vlastné zdraviu prospešné baktérie a podporuje ich rast a rozmnožovanie.

Najvhodnejším a najdôslednejším spôsobom pridávania vlákniny k vašej dennej strave je užívanie kvalitného doplnku na báze skorocelu, ktorý sa získava vyčistením obalov semien Skorocelu indického – Psyllium .

Psyllium je zdrojom rozpustnej vlákniny, podobný vláknine, ktorá sa nachádza v obilovinách ako ovos a jačmeň. Hlavný rozdiel je to, že skorocel má vyšší obsah vlákniny ako ovsené otruby. Psyllium optimalizuje pri pravidelnom užívaní fyziologickú funkciu tráviaceho traktu, predovšetkým hrubé a tenké črevo. Je to tým, že vláknina na seba viaže veľké množstvo vody, objem črevného obsahu sa zväčšuje, a to stimuluje peristaltiku čreva.

Účinky

čistí tráviace ústrojenstvo a reguluje stolicu
dáva do pohybu „lenivé črevá“
pomáha pri redukcii hmotnosti
znižuje riziko rakoviny hrubého čreva
znižuje hladinu cholesterolu a cukru

V tráviacom trakte až 14-krát zväčšuje svoj objem a pohlcuje nadbytočnú tekutinu za vzniku gélu. Gél na seba viaže jedovaté látky pochádzajúce z metabolizmu a očisťuje tráviaci trakt a tiež priaznivo ovplyvňuje stolicu (významná pomoc pri prevencii proti rakovine). Neobsahuje fytáty, lepok ani zložky mliečneho či obilného pôvodu. prečisťuje hrubé črevo od nahromadených toxických zhlukov a usadenín a zabraňuje vytváraniu nových zhlukov vďaka použitiu rozpustnej a nerozpustnej bylinnej diétnej vlákniny.

Dávkovanie

10g psyllia – dve kávové lyžičky – rozmiešajte v menšom množstve vody a vypite. Nezabudnite to zapiť ďalším pohárom vody, prípadne niečím iným. Ak chcete účinok zosilniť, môžete ho užívať aj viackrát denne. V žiadnom prípade Psyllium nevaríme. Ak necháte riedenú zmes odstáť, Psyllium absorbuje vodu a zrôsolovatie a je problém s vypitím.
Môžete ho pridávať aj do iného jedla – mliečne nápoje, jogurt. Môžete si pripraviť nápoj z rozmixovaného ovocia a do neho pridať psyllium. Dôležité je zapiť ho s dostatočným množstvom tekutiny – to znamená približne jeden až dva poháre.

lenulik6

Ahoj, tak ja s prejedanim bojujem uz ani neviem ako dlho. A je to stale horsie a horsie. Kupujem si sladkosti a nestaci mi jeden ks. A tiez si stale pozeram motivacne videa a clanky, sledujem videa o zdravej strave. Ale zatial som sa nerozhodla nieco zmenit, aj ked nejake scenare v hlave mam. Ono ta obezita ovplyvnuje velmi moj zivot. Neviem si pomoct a pomoc od druhych nechcem. Tak to tazko potom.

Gima

Vaše slová sa stávajú vašimi skutkami...

...pretože ako raz povedal Mahátmá Ghándi, učiteľ „sily duše“: „Tvoje myšlienky sa stávajú tvojimi slovami, tvoje slová sa stávajú tvojimi činmi, tvoje činy sa stávajú tvojimi zvykmi, tvoje zvyky sa stávajú tvojimi hodnotami a tvoje hodnoty sa stávajú tvojim osudom.“

Každú minútu vyslovujete slová, ktoré vyjadrujú vašu náladu, pocity, myšlienky a možno si ani neuvedomujete si ich silu. Vedia ovplyvniť váš osobný, ale aj okolitý svet. Vďaka tomu sa môžu stať silným nástrojom na dosiahnutie úspechu a na žitie silného úspešného života. Pomôžu vám povzniesť každé úsilie, vzťah, bežný deň alebo zážitok na nový level. Uvedomte si hodnoty svojho života aj vďaka týmto inšpirujúcim citátom :

1. „Najdôležitejší deň v tvojom živote je deň, kedy sa rozhodneš, že si sám pre seba dosť dobrý. V ten deň sa oslobodíš.“ (Brittany Josephina, životná koučka)

2. „Tie najdôležitejšie veci v živote nie sú veci...“ (Neznámy autor)

3. „Konajte tak, akoby zlyhanie bolo nemožné..." (Dorothea Brande, spisovateľka)

4. „Keď sa pozeráte na to, čo v živote máte, vždy budete mať viac. Ak sa pozeráte v živote na to, čo nemáte, nikdy nebudete mať dosť." (Oprah Winfrey, moderátorka)

5. „Ak uveríš vo víťazstvo, aj víťazstvo uverí v teba. Riskuj všetko, chop sa príležitosti a odmietni všetko, čo ti ponúka svet pohodlia." (Paulo Coelho, spisovateľ)

6. „Vážte si sami seba natoľko, aby ste povedali : "zaslúžim si šťastie"...a odídte od ľudí, ktorí vám v tom bránia. " (Jerico Silvers, poet)

7. „Dnes zatváram dvere od svojej minulosti, otváram dvere k mojej budúcnosti, zhlboka sa nadýchnem a vykročím za novým životom. (Neznámy autor)

8. „Cesta k úspechu vedie cez obrovské a odhodlané činy.“ (Tony Robbins, podnikateľ a filantrop)

9. „Pamätaj, že úspech je odmena za drinu.“ (Sofokles, antický filozof)

10. „Nikdy nenarazíte na prekážku či výzvu, pokiaľ nemáte schopnosť prekonať ju. Nikdy. (Rhonda Byrne, spisovateľka)

Je ideálne, ak si motivačné slová či citáty prečítate každý deň, hneď ako vstanete alebo pri príprave rannej kávy. Navodíte si tak už zrána pozitívne myslenie, ktoré pretrvá celý deň, pretože hocaká karmická myšlienka (či už pozitívna alebo negatívna) sa naplní skutkom.

Gima

Viete čo pomáha na preplnený žaludok? Šťava z kyslých rybičiek alebo zavaraných uhoriek. Predvčerom sme boli na oslave a ja som sa prejedla, naštastie zostala voda z kyslých rybičiek.

martina.kovac

Po prečítaní tohto článku -odkaz odstránený- som sa troška začala obávať a radšej vyhľadala toto vlákno. Pomerne často mám depky a len sa prejedám. Dúfam, že nie som sama, ako to máte vy? prejedáte sa často? Prečo?

M8cr6

tak si var zdravo improvizuj s jedlom. experimentuj, vymyšlaj nizkokaloricke recepty. u mna zaberalo ked som chodila večer cvičiť, potom som už na jedlo chuť nemala. neboj daš to dole len musiš mať pevnu volu a chodiť večer do fitka aspoň obden. určite schudneš ked budeš chodit spat po fitku (ked sa ti neda daj si suche biele vino) hladna rano sa možeš najesť čoho chceš...proste vytlač jedlo z prveho miesta čimkolvek na posledne...aby si jedla len preto aby si prežila nie žila preto aby si jedla :-) btw. kedysi som mala 70kg teraz mam 52 :-)

Sonia Malini

Vsetkym dievcatam odporucam na zaciatok tieto knihy:

1. Louise L. Hayová - Miluj svoj život a Láska sa rodí v tebe
Ja som si obe knihy pozicala v kniznici. Odporucila mi ich terapeutka z Procare. Mam si kazdy den precitat aspon kusok. Z Louise Hay som nadsena. Naozaj mi pomohla. Treba vsak na sebe pracovat. Urcite si knihy precitajte.

2. Igor Bukovský - Návod na prežitie pre muža
V knihe vysvetluje, ako funguje nase telo. Na zaciatok je to velmi dobra kniha. Hoci nesuhlasim s nim v ucitych veciach co sa tyka stravovania a varenia (napr. pouzivanie mikrovlnky a na ranajky vlocky s kadecim - to je priliz tazke na nase zaludky).
Je to skvela kniha na uvod.

Radka99

Ahoj, mam ten isty problem neustale len jem a ked nejem myslim na jedlo, vsetky peniaze minam na jedlo uz som z toho neskutocne zufala, kedze stale len priberam a priberaam... :(