Ako riesit nelegalne odychyty zvierat?

Príspevok v téme: Ako riesit nelegalne odychyty zvierat?
Jessica.

Dobry den. Ako riesit takyto pripad, ked majitel psa nechce nahlasit pripad policii. Este neviem, ci sa podari ho presvedcit, ale v pripade takomto, aka je sanca, ze to milovane zvieratko, este niekedy uvidi? Co sa v takomto pripade, da robit? Kde koncia tie zvierata? V nejakom pokusnom laboratoriu pre zabavu druhych blbych ludi, alebo v gulasi???!!:(
Dakujeme, aj za to zvieratko.

Naja85

Pridam este jeden odkaz zo Slobody zvierat:
www.slobodazvierat.sk

Hned prva a potom desiata tlacova sparva od hora(TS: Prípad ilegálnej odchytovej služby z Košíc, Tlačová správa - Tóth & Belák ).

Jessica.

V obci Šuňava. Prosím Vás, neviete niekto co tam s tymi zvieratkami robia?? Dakujem Vam. No asi by to bolo dobre, aby to policia pocula z viacerych stran, asi im to treba prepomenut...
tak tak..

Naja85

No oni operuju po celom Slovensku-na viac informacii sa skus spytat napr. na facebookovskej stranke Unie vzajomnej pomoci ludi a psov(utulok v Kosiciach). Viem, ze Sloboda zvierat uz podala trestne oznamenie a zrejme aj kosicky utulok, a stale sa nic nedeje, stale "podnikaju" dalej:(. Mozem sa spytat, v ktorej obci sa robil odchyt tentoraz?

Jessica.

Ano, presne ti to robili. Neviem o tom vela, dozvedela som sa to len cez internetovu stranku, tak sa snazim pomoct, viete nejake informacie o tychto ludoch? A ma v tom prsty primator Kosic? Pisalo sa o tych dvoch panoch.

Naja85

Nerobil naaahodou odchyt nejaky pan Belak, po ktorom sa uz neviem ako dlho patra alebo Szilárd Tóth? Obidva su z Kosic a su o tomto velmi znami.

Naja85

Uff, tak urcite treba podat trestne oznamenie-pes sa berie ako vec, majetok.

Inak, kto objednal odchyt-starosta/starostka? Rieste to aj cez neho/nu. Pred casom bol v nejakej obci robeny odchyt, tiez nelegalny, po ktorom majitelia zacali patrat po svojich zvieratach a o jednom viem, ze sa nakoniec nasiel.