Ahojte, bicyklujem pravidelne asi od marca a hrozne ma zacali z toho boliet kolena. Je to pre na velke prekvapenie, lebo vsade citam, ze bicykel kolena podporuje, aj po urazcoh je rekonvalenscenica na stacionarnych... myslim, ze mam aj dobre nastavenu vysku sedadla.. moze byt, ze sa bicyklovanim nici chrupavka? aky iny aerobny sport by bol vhodny, pre tych, ktori maju problem s kolenami (okrem plavania)? myslim, ze ludia s kolenami su odpisani po sportovej stranke.. :( a beriem aj artrostop..
Bolest kolien z bicyklovania
Ahoj peta111 asi sme natom rovnako,aj ja si kupim ten KOLAFIT,KED PISU,ZE TO PúOMAHA.a ZVYSIM SEDADLO,VED VYSKUSAM.kOLENO MAM PO ARTROSKOPII,A SOM CAKATELKA NA VYMENU KLBU,ALE OBIDVE KOLENA MA BOLIA.bRALA SOM kondrosulf,ale ziadne zlepsenie som nepocitila.
nechcelo sa mi už prihlasit, tak som tu len takto...majte sa krasne...:)papa a dobru noc :)
Tak veľa šťastia!!! :-) ;-) :-D :-/ :-P :-O :-) :) :) ;)) ;) :))) :)- :-! :-) :-) :-) :-)
dakujem za rady, dam si tyzden prestavku a potom si vyskusam dat tie kolenacky, zvysim sedadlo, znizim zataz a budem stale uzivat tie doplnky...cert aby to zobral, ked to nepomoze :) a na kolenacky som pocula hociake nazory, ale ok, hlavne, ze to pomoze, podstatny bude vysledok...:) pekny den
mna bolelo jedno koleno mesiac, som si presilila po dlhom case na bicyku, skus uzivat cisty prirodny kolagen - colafit, ozaj pomaha....
Jessi .... myslis ,ze to prejde same od seba ? :-O
Tiež mám podobný problém, ale bolieva ma len ľavé koleno. Sedanku mávam dostatočne vysoko, napriek tomu ma bolí . Zvláštne je, že nie od začiatku bicyklovania, ale až po dlhšom čase. Ja vravievam, že mám v ňom tachometer, pretože bolesť sa začne hlásiť presne po našliapaných 30 - 35 kilákoch. Vtedy viem, že je čas otočiť a vrátiť sa späť, pretože ma k základni čaká ešte rovnako dlhá trasa . Takže zvládnem denne max. 70 km, ktoré si naozaj vychutnávam, viac sa neprepínam, pretože by to pre mňa bolo už len trápenie a nie radosť z pohybu.
Na boľavé koleno mi pomáha taká tá elastická nákolenka, ktorá mi ho správne fixuje a bolesť je minimálna.
Treba vyskúšať, založ si ju na kolená už od začiatku a ak by nepomohlo, tak by si si asi mala nájsť iný šport.
moze to byt napr. prevod ,zla zataz ,meniskus ,zapalove ochorenie klbu ,proste nieco s chrupavkou ..... myslim ,ze v lekarni poradia najlepsie (napr.sojovy olej zmiernuje bolave klby)