Nevhodne kombinacie potravin

Príspevok v téme: Nevhodne kombinacie potravin
AdamKrt

Co je absolutne nevhodne, az nebezpecne kombinovat v potravinach ? Uvazdajte prosim priklady, ktore nie su moc zname, alebo ste sa ich dopustili a doplatili na to...

Uvediem priklad z davnej minulosti - Kefir + Kofola - bolesti brucha a poriadna hnacka :-D
------------

Dalsia otazocka:
- s cim je mozne, ci nevhodne kombinovat kyslu sudovu kapustu ? Moze sa ku nej cmar, zincica, kefir, kysle mlieko, alebo v ziadnom pripade ?

Magy

hmmm... ja mozem zjest kilo hrozna alebo vyjest cely pohar kyslych uhoriek a zapit to mliekom a nic. ale uznam, ze kombinacia mlieka s kyslym ovocim alebo jedlom moze byt pre niektorych ludi velmi bolestiva zivotna skusenost.

zaujimavy zoznam nevhodnych, az nebezpecnych kombinacii je napr. tu: technicsoffuture.blogspot.ie

simka111

môj brat všetko naraz poje a nič mu neni.. :)
ja trocha zmiešam a už mi je blbo, myslim si že ako si žaludok naučime tak je.. ked jem vždy zdravo a zrazu nezdravo tak žaludok reaguje lebo na niečo take neje zvyknutý. ale ak jeme nezdravo tak ho už nič neprekvapi :D

Jessi_1111

Podľa mňa sa to ku kapuste nemá dávať.
A príklad: muchotrávka+ortuť+torta = vyprážaný rezeň s dezertom. Stačí?? :D ;-D

simka111

po šunke s mliekom sa asi nič nestane, skor salama a mlieko, zaujímava kombinácia je aj kyslá uhorka a mlieko, ja som to neskúšala, ale to musi byt bomba :D

milli11

Ja sa chcem opytat, preco sa nemoze jest sunka a mlieko? Ja si tuto kombinaciu dam hocikedy, stale cakam, co sa stane a nic.

RNG

Surove obocie a zelenina maju na sebe rozne mikroby a teda ked si rozriedite prilis zaludocne kyseliny, tak ich nemozu zabit a rozmnozia sa, produkuju plyny a toxiny a sampozrejme sa ich telo snazi vyhodit=hnacka.

Beronarka

Tak myslim, ze ked hocjake ivocie budete zapijat vodou vas prezenie :D, napr ceresne, broskyne a hned na to pohar vody

pohodajahoda

Inak ja jem rozumne tak nemám inak čím prispieť...snáď len že je nepríjemné ak skombinujete biele vino a broskynovu vodku :P