Materské kurzy pre rómske matky

Príspevok v téme: Materské kurzy pre rómske matky
gadzina

Neviete či sa nejaká z toho množstva proromskych organizácií zaoberá výchovou budúcich rómskych mamičiek? Ved by to potrebovali ako soľ, odkiaľ maju tieto deti detí vedieť ako sa maju starať? Sociálne dávky dostanú, ake vedia čo s nimi? Okrem kúpy kočara a handriciek pre deti. Minulé má išlo rozhodit pozorovaním ako do cca rok a pol ročného cigancata leju pepsi. A kolko ich deti má nadváhu lebo vedia prd o zdravej výžive. Viem že aj biela časť populácie má veľké medzery, ale u rómskych matiek su obrovské.

Blondula

gadzina...ty mi chces povedat,ze ako socialna pracovnicka by si chodila k niekomu domov do osady ?? :DD sak tam maju spinu,mozno blchy,choroby a na zachod by si sla do nejakej latriny !!! ani za svet !!! a keby sa to niekde aj robilo,museli by tam dochadzat a pochybujem,zeby si platili cestu !! ci aj to by mali mat zadarmo ???

sewie

oj, paci sa mi tvoj optimizmus ale pri ich mentalite by to nefungovalo...len by frflali ze zas sa "biely" vyvysuju a chcu poucat , plus ziadna slocialna pracovnicka by tam nevliezla a ak by vliezla tak by sa asi nevratila v poriadku...
kiez by im radsej dali kurz o bezpecnom sexe a kondomy zadarmo, alebo kazdej romke voperovat vnutromaternicove teliesko a vybrat po 25ke...-fuj aka som hnusna!

gadzina

Negativisticky pristup:) pri tom množstve vyštudovanych sociálnych pracovníčok sa môže pre každú osadu vytvoriť skupina ktora bude chodiť aj po domoch a vysvetľovať čo robia zle a ako to robiť dobre. Ucastnicky kurzu ktore absolvuju celý kurz mozu dostať povedzme sadu plienok Pampers zadarmo:) pampers rád robi podobne akcie nie? A je to aj dobrá reklama.

Aja02

A "biele" zeny vedia ako sa starat o dieta? Nikto im to nepovie. A tie ciganky by tam aj tak nechodili, ako tunuz niekto podotkol...

ika211

Skoda, ze im netreba kurzy na mnozenie, toto maju dane od prirody...im mozes robit kurzy ake chces, aj tak daju detom jest co oni chcu a na co maju