Mam socialnu fobiu a neviem ci..

Mimulus

Už som chcel založiť ďalšiu tému ale som si to nakoniec rozmyslel :) To je prosím pekne depresia. Možno to tak mnohí nevnímajú ale podľa mňa ak má človek depresiu mal by sa správať zodpovedne... :D Teda mne sa zhoršuje stav príchodom zimného obdobia a vylepšuje sa príchodom leta. Takže asi tak. V tomto období som hnusný, každého len kritizujem a nedám si poradiť. Čo sa týka spoločnosti tak som typický depresívny človek a tieto dva faktory sa nemusia. Takže ak nechcem stratiť priateľov a spôsobovať im len bolesť a trápenie tak to musím jednoducho vydržať :)

Mimulus

Zaujímavá téma :) Ja síce nemám sociálnu fóbiu ale 8 mesiacov nemôžem kontaktovať žiadneho priateľa. Je to oveľa horšie ako tá fóbia, pretože ak máte niekoho radi a chcete sním byť a viete, že ak ho skontaktujete tak ho buď urazíte alebo mu ublížite. No je to naozaj strašné.

Lub_O

ahojte, ja mam taktiež socialnu fobiu, uz som aj skusal kade co od liekov na socialnu cez ad, aj tak prd s toho., najhorsie je to ze si o uvedomujem, chodim na vš, spusta ludi, kolektiv, no desne, ale je to asi o tom , že každy den je boj a žial aj zajtra piatok a sobota skola, zijem v prahe takže je to velke mesto takže vstanem na 5, potom metrom B na prestupy zase huf ludi a zase dalej na stanocu a vlakom do skoly tam mhd a vstup do skoly no keby tak ste vedeli co beha hlavou no desny zazitok, ale niejko idem aj ked je mi na prd idem, lebo musim. Co som divny a čo idem a tak žijem . Aj ked ma socialnu fobiu podla mojej psychiatročky som cudny , že dokažem žit aj bez liekov... ale ja vam poviem, že ma to o mnoho obmedzuje. Škoda ze nepoznam osobne dalších ludi co trpia prave takto ako ja. Rad by som popisal len s ludmi co maju taketo ochorenie ako ja.

kailas

Na sociálnu fóbiu, aj iné fóbie, úzkosti, depresie, poruchy príjmu potravy a všetkomožné iné je najlepšia metóda ruš, pozrite metodarus.cz, kde sú uvedení aj terapeuti. Po 1 sedení máte po probléme navždy. A viac to už nežijete nikdy! Terapeutka ruš Daniela

therock

Cau Zuzulla, neviem ci som na tom rovnako, ale citim sa nejak podobne, mozno to bude aj depresia, ..ak chces mozme si niekde popisat na pokeci,alebo skype, ak das nejaky kontakt na seba.

ZuZulla

Tak uz som pohladala na internete dobru psychiatricku. Tak tam zajtra skusim zavolat.A Pocit, na to som prisla velmi jednoducho. jasne ze ludia maju rozne pocity to je jasne, len ludia so SF ovela viac prezivaju stres a tazsie sa nam robia obycajne veci ja mam 21 rokov a trva to od konca zakladky dlho som na to kaslala a myslela si, ze raz to prekonam ze to prejde samo, ale marne by som cakala, musim s tym nieco robit.