Co sa stane, ked banka, v ktorej mam hypoteku, krachne? A co sa stane s hypotekami, ked krachnu vsetky banky? Co sa stane s nasimi bytmi, cie budu potom tie pohladavky?
Banky a dlhy
A zaroven...
Napriklad v bytovke. Plyn, elektrika, voda. Vsetci platia, poplatky su normalne.
Niektori prestanu platit. Kedze vsak plynaren, elektrikaren a vodaren chcu svoje peniaze, za neplaticov musia zaplatit platici a casto dost vysoke poplatky.
Poplatok za zmenu PIN cez bankomat = 2,50 EUR
Bezhotovostná platba kartou u obchodníka v SR a v zahraničí, dobitie kariet mobilných operátorov 3)
= 0,15 EUR
BTW, tu zarobi VUB banka cca 1-3% na platbe kartou.
pre ilustraciu
ak idem nakupit 6x ryzove chlebicky za 10 eur, banka zarobi 20centov plus 0,15cnetov plus par centov od obchodnika, mozno 35..
ak nakupim auto za 10 000 eur
tak banka zarobi (alebo VISA) 200 eur, plus tych mojich 15centov :D
haluze..
pretoto neplatim kartou nikdy :P :D
ale ten zostatok tam nevidim..
ale mbank
www.mbank.sk
sadzobnik
Zistenie zostatku na účte v bankomate 0,33 €
toto si myslela ?
lost - neviem, kazdy dom stoji inak aj kazdy byt a kazdy ma ine vydavky za energie, to sa tazko takto zovseobecnuje.
Ceny za prenajom sa riadne zvysili, lebo ludia, co prisli o pracu nemozu splacat hypoteku, ale byvat niekde musia, tak idu do prenajmu, co ceny vyhnalo smerom hore.
lost,
neviem, ci ten poplatok za pozretie uctu uz banky schvalili? To len bolo v spravach, ze to chcu urobit.
Vlada im zvysila bankovu dan a kedze bankam sa to nepaci, tak zvysuje poplatky ludom, pripadne chce zavist nove, lebo, ako sa vyjadrili banky, "oni nebudu stratovi".
0vecka
nj, ale pozicky sa budu brat aj na vrchole :)
lebo nikdy nemoze byt kazdy bohaty :P
cim bohatsi jedinec je, tym viac chce za pracu.
tj, ak das kazdey dom/byt a kilo zlata
kazdy sa bude chciet ist "rozbit"
lenze nebude ich mat kto obsluzit, lebo vycap piva, vzhladom na to ze casnik ma 1 kg zlata, bude stat extremne vela :)
mne sa nepaci to, ze rodicia nezabezpecia svoje deti, s argumentom, ze aj oni chcu si uzit zivot :)
2 lost ak by sa dosiahol vrchol tak by si predsa uz nikto nebral pozicky a zastali by sme a nebola by inflacia
jj, moznost 2 je idealna :)
cely zivot tak zijem a nemozem si stazovat..
PS:
kym nasetri 500 eur, mozno si uvedomi, ze je idiotina davat 500eur na mobil.
KOKOS !!!!!!!!
1 mesacny plat na nieco, co vydrzi 12-24 mesaicov ?
a co mozem stratit a nosim vo vacku? :D
to je uz tazky pripad :)
ja mam 5eurovy mobil :)
nemozem si ho vynachvalit !!!
uz ma 5 rokov.
lost, suhlas.
A netyka sa to len bank, ale aj inych firiem.
Problem je, ze clovek chce vsetko hned a teraz.
Povedzme, ze niekto chce novy, spickovy mobil za 500 eur.
1.moznost. Dotycny si ho kupi na splatky. Ma ho hned. Potom plati niekolko mesiacov. Samozrejme, okrem normalnej ceny zaplati aj urok navyse. Ale nie kazdy ma volu cakat.
2. moznost. Dotycny si bude sporit na ten mobil. Niekolko mesiacov, kym nebude tolko, aby si ho kupil v hotovosti. Za ten cas sa dokonca hodnota toho mobilu znizi, dokonca mozno z 500 eur na 300 eur. Dotycny teda vlastne aj usetri peniaze. Alebo si za tych usporenych 500 eur kupi este novsi, lepsi, spickovejsi mobil.
Ja stale volim moznost 2.