viem ze tato tema ku zdraviu velmi nepatri ale potrebovala by som pomoc ohladom odvodov .. som zivnostnicka a od aprila tohoto roka som zamestnana na zmluvu .. platila som si doveru vsetko a prislo mi platit vyse 300 eur.. chcem sa preto spytat a som zamestnana a mam zivnost tak tie odvody zamna plati zamestnanec ci ? mne tvrdil zamestnavatel ze oni zamna zaplatia a ja uz nic nemam platit tak sa bojim aby mi neprislo vela platit pricom zamestnanec mi vsetko hradi ako ma :/ dufam ze sa najde osoba ktora mi bude vediet pomoct dakujem pekne
Odvody - zdravotna
pekne ma potom odrbali lebo ked som volala na zivnostensky urad tak mi povedali ze nemusim nic platit staci to co plati zamestnavatel.. a v praci mi moj sef povedal tiez ze nemusim platit staci to co on plati zamna.. a teraz mam platit skoro 300 eur.. :( aj preto som si ju nepozastavila lebo som si myslela ze netreba platit :( .. a teraz musim platit peniaze zbytocne jaj boze.. a mozem sa este spytat da sa pozastavit zivnost v hociktorom meste alebo to musim tam kde som ju vytvorila ? lebo byvam dost daleko od toho mesta a trvalu adresu som si este nemenila .. a dakujem za informacie :) len skoda ze nie su take ako by som cakala :/
odvody si platíš aj ako zamestnanec aj ako živnostník. POZOR NA TO !!! navrhujem živnosť rýchlo ukončiť alebo ozastaviť, lebo ti dlh každým mesiacom narastá.
tak si živnost pozastav,aby si nemusela platiť.
:( no tak to je fakt skvele :/ a som sa narokom este pytala zamestnavatela ci musim nieco platit a on ze nie ze iba to co oni platia ako za zmluvu :/ no spytam sa este na urade alebo kde .. a ked to tak je ta fakt ,,super,, :(
Nemám čas to teraz hľadať, možno sa na to pozriem zajtra večer, ale mám dojem že aj keď nevykonávaš živnosť tak do zdravotnej poisťovne platiť musíš. Je to tvrdé a mala by si niečo podniknúť, najlepšie by bolo poradiť sa s nejakým živnostníkom.
tto je tak ja mam zivnost otvorenu ale nepracujem na nu .. pracujem ako zamestnanec jednej firmy ktora mi odvadza odvody ako zamestnancovi nie ako zivnostnicke .. tu zivnost vobec nevyuzivam ale som pocula proste ze ju nemusim platit lebo som zamestnana a tam zamna uz tie odvody plati zamestnavatel.. a prislo mi platit a ja teraz neviem zaco z dovery ci som nieco neuhradila alebo to ma spolocne s tym ze mam aj zivnost aj zmluvu tak teda neviem :/
Nerozumiem tvojmu tvrdeniu, že ti zamestnanec všetko hradí ako má... Aký zamestnanec za teba platí?
Takže si živnostníčka a od apríla si zamestnaná v riadnom pracovnom pomere, čiže máš pracovnú zmluvu. Neviem akým spôsobom platíš ako živnostníčka odvody do poisťovní, ale predpokladám že ich platíš. Z pracovného pomeru platí odvody do poisťovní za teba zamestnávateľ, je to jeho povinnosť.
Tých 300 eur ti prišlo zaplatiť odkiaľ? Z Dôvery? Asi je to nedoplatok na zdravotné poistenie ale z podnikania, zo zamestnania to ešte nemôže byť. Ale zdá sa mi to veľmi veľa, zisti čo to vlastne je.
Neviem či