Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neviem sa učit, ako zvladnem VS, ako sa ucit - system ??

Príspevok v téme: Neviem sa učit, ako zvladnem VS, ako sa ucit - system ??
Hviezdi

ahoj,

vztah k uceniu som mala takl do 5. triedy ZS, potom som to zacala flakat.
celu strednu som bola priemerna ziacka, ucila osm sa na 3 lebo som bola leniva.

viem ze aj na VS sa da prejst na E ale to je pristup na nic.

netrufam si na Ačka, ale dost sa bojim lebo som sa v podstate 10 rokov neucila len tak som preplavala.

neviem sa sustredit, akonahle sa mam nieco naucit tak e mi doplacu lebo mi to nejde do hlavy.

a ako je to na dennom, mam sa ucit postupne alebo az pred skuskami ??

sweater*

pred skuskami sa ucia len uplny borci (ktory vzdy prejdu, bud hned alebo nakonec, proste nevyletia zo skoly = borec) alebo flakaci ktory mozno tu vs dokoncia aj ked s odretymi usami ale vacsina z nich skolu bude donutena opustit alebo vyletia, vyber je na tebe. ak chces mas nervy v poriadku po vyske tak sa uc priebezne a co najviac, proste to neflakaj, ja viem ze sa to lahko hovori ale uvidis ako budes cez skuskove nakonec rada ze si nato nes*ala, lebo co sa treba ucit na vyske je "trosku" rozdiel od Sš, to su take kvanta :), sak uvidis, ale ako ked clovek chce urcite sa to da zvladat

Diana554

Ja som zistia že najlepšie sa mi uči večer, trebars aj do pol noci. A aj ked mam potom pocit že z toho nič neviem to nevadi, pretože rano si spomeniem na všetko čo som mala pocit že večer po učeni neviem.
Na VŠ sice ešte nechodim ale už teraz sa učim podklady na prijimacie skušky na SZU, ktore som si kupila, je toho dosť taka hruba kniha + biologia a chemia extra a ja mam nato do buduceho roka dosť času sa naučiť.

sewie

no, ja som na VS mala vzdy pocas roka dost vselijakych seminarok a podobne a pred kazdou skuskou som si dala do diara zaznam tak dva tyzdne dopredu ze o dva tyzdne je skuska a vtedy som sa zacal ucit (jasne ze sa nedalo ucit vsetky tie dni-lebo som do toho stale mala seminarky atd)...a nakoniec som v pohode davala aj 3 skusky behom jedneho tyzdna...
hlavne si nehovor dopredu ze to nejde...snaz sa udrzat si prehlad o predmatoch pocas celeho semestra-nemusis sa hned biflit poucky ale udrzuj si hladinu kedy rozumies o co ide , a volaco z toho predmatu vies-na to staci pocuvat na prednaskach, zapajat sa na cvikach a ked sa zacnes ucit na skusky tak zacni postupne-ked si ropzlanujes pocet stran alebo tem ohokolvek na kazdy den tak toho nebude tak vela a nebude ta to tak deptat...drzim palce...a neboj, aj vacsi lenivci presli-hlavne zmen pristup a vnimanie samej seba:)

Dede2222

Áno, dávajú, ale aj externistom, takže možno o 2-3 seminárky a a referáty budete mať naviac, ale dá sa to v pohode zvládnuť...nie je to nič zložité, len si to nenechaj na poslednú chvíľu, moja rada..:)
tak ak si niečo prečítaš budeš mať lepší prehľad, možno sa budeš vedieť zapojiť do diskusie, čím si spravíš len ty dobre, lebo Ti to pomôže pri skúškach, ktoré vedia byť teda riadne nerváky..ale zvládneš, pokiaľ máš chuť bojovať a presadiť sa v živote..a na akú školu sa chystáš a aký odbor? ak to nie je tajomstvo

Hviezdi

a ako je to na VS, viem ze dennym sa zadavaju seminarky atd.

je dobre ked si preecitam aspon potrebnu literaturu uz teraz cez leto ?

Dede2222

Si ako moja sestra..:)Ale neboj, všetko sa dá a príkladom je práve ona. Ja sa netajím tým, že som bola kockatá hlava,v indexe zväčša A, ale segra je pravým opakom..Lenže prišla na to, že sa oplatí učiť postupne od začiatku, nechala si to naraz a potom nevedela, kde jej hlava stojí, nestíhala a hups ho prenáša si 3 predmety. V letnom semestri pridala a bolo to bez problémov. Čiže moja rada, ako som radila aj sestre, uč sa postupne, lebo Ti to potom prerastie cez hlavu..:)Uvidíš, že toho postupne nebude toľko ako potom naraz...