Rezervácia na účte

Príspevok v téme: Rezervácia na účte
lightning

Dobrý deň, vie mi niekto vysvetliť, čo je rezervácia na účte? mám účet vedený v slovenskej sporiteľni a teraz cez internet banking pozerám, že rozdiel medzi aktuálnym a disponibilným zostatkom je až 80 eur a tých 80 eur sú rezervácie. čo sú to? (je tam ešte dopísané že Rezervácia v účte vzniká pri platbe kartou alebo výbere z bankomatu.). ďakujem

RidleysZ

Ak platite kartou, Vasa banka ma stanovenu urcitu ciastku na rezervaciu, pri nakupe cez internet zvycajne na americkych strankach, kde su dlhsie cakacie doby na prevedenie celej platby, v e-bankovnicte je napisany aj datum kedy bola rezervacia uskutocnena a datum do ktoreho rezervacia plati, potom by vam ciastka mala byt do 10 prac. dni vratena na ucet, ta ciastka tam vlastne je, len banka si ju drzi v casovom medzipriestore ako poplatok alebo zalohu.

romanetka

Dobrý deň, aj ja som to práve riešila s pracovníčkou SLSP. Tak mi to vysvetlila a je to presne posledná platba, ktorú som kartou platila. Našla som si účtenku v peňaženke a presne to súhlasí, to znamená, že táto platba ešte nebola odrátaná a momentálne nie je evidovaná v obratoch. Nemôžeme všetci všetko vedieť, tak je logické, že keď sa jedná o peniažky tak treba byť obozretný a zvlášť v dnešnej dobe.

theback

to iste sa stalo prave mne..pritom som kartou neplatil..neplatil som prostrednictvom tohto uctu zatial nikde..rovnako netusim, co to ma znamenat

wreck

no ved to to je, co je napisane v zatvorke. nejaky cas trva kym sa zuctuju platby kartou alebo vybery z bankomatu. zatial su rezervovane a o ich sumu je znizeny tvoj zostatok na ucte. comu tam nerozumies?