Nikotín naopak

nico-teen

Vyskúšal som jednu dávku a ohlásili sa silné epileptické absencie, mimochodom stáva sa to aj pri započatí užívania bežných antikonvulziv - skúsim isť na to pomaly.

Čo sa mi ale ráta, celé hodiny som necítil hlad, čo je pri mojej papažravosti neobvyklé.

Janik44

To nico-teen
nikotin je skutocne pouzivany pri liecbe,najma mozgovych poruch, pouziva sa pri liecbe alzheimera, stareckej demencii a podobne.

Je vsak skutocne silne navykovy a zarucujem Ti, ze aj z nikotnovych zuvaciek alebo naplasti si mozes vypesovat navyk.

nico-teen

Odjakživa som nefajčiar.
Pokiaľ by som začal občasne ( napr. 1 krát týždenne ) užívať 1 až 4 mg nikotinové tabletky, aké môžem očakávať prejavy a môže to vyvolať závislosť ?

Magy

nikotin je prirodny alkaloid, podobne ako kofein a dalsie veci, sam o sebe nie je skodlivy (v rozumnom mnozstve, samozrejme), ma dokonca mnoho pozitivnych ucinkov. to uznavaju aj lekari. telo si na jeho prisun zvykne, ak ho dostava pravidelne a podla specifickych danosti jedinca sa samozrejme mozu vyskytnut aj abstinencne priznaky v pripade prerusenia prijmu. preto je zaradeny do kategorie navykovych latok.

jeho hlavnou nevyhodou doteraz bolo to, ze sa dal prijimat do tela len formou, ktora vdaka inym podruznym latkam, obsiahnutych v tabaku, skodila. nastastie su uz dnes k dispozicii elektronicke cigarety a tie riesia prave ten zasadny problem, ktory maju bezne cigarety. osobne povazujem e-cig sa vynikajucu a pomerne lacnu alternativu pre ludi s alzheimerom, parkinsonom a dalsimi chorobami, kde nikotin posobi ako liek, prip. aspon zmiernuje neprijemne prejavy choroby.