Uz niekolko rokov existujeme vo vztahu na dialku a ja uz nejaku dobu citim, ze to nie je ono. Obaja sme este mladi a bez zavazkov, takze myslim a dufam, ze si obaja najdeme novych partnerov.
Ani jeden z nas nie je bez chyb, ale ja to uz s nim jednoducho nevydrzim. Nehovoriac o tom, ze moj priatel je z inej, ovela exotickejsej krajiny a stale viac a viac pocitujem kulturnu a jazykovu barieru.
Okrem ineho ma uz vobec nepritahuje a necitim sa s nim stastna. Na spolocne stretnutia sa netesim a mam pocit, ze roky, ktore som s nim stravila som obetovala jemu a zabudla na seba. Mam pocit, ze to uz nevnimam cez ruzove okuliare. Zacinam si uvedomovat, ze naozaj neviem a nerozumiem tomu, co som na nom videla.
Samozrejme, ze mi na nom zalezi, ved sme spolu toho dost vela preskakali, ale viem, ze s nim nechcem prezit zbytok zivota. On si so mnou nevie poradit. Nevie, ako na mna. Ak nieco nevie vyriesit, tak robi sceny na verejnosti alebo ma fyzicky zranuje a ja koncim s placom. Vela krat sme sa o tom rozpravali a rozoberali to, ale k nicomu to neviedlo a nikdy sa to nezlepsilo.
Nedokazem s nim existovat v kuchyni ked varime a ani v jednom fitku. Casto mi dava prednasky a ja mam pocit, ze nie je mojim partnerom, ale nadriadenym alebo rodicom.
On je svojim sposobom perfekcionista a stara sa o seba. Stale viac a viac mi vsak prekaza, ako neustale komentuje, kolko jedol a ze urcite pribral a ze by chcel byt svalnatejsi, atd, atd.
Navyse je nadmieru poriadkumilovny a dokaze ho nahnevat akakolvek malickost, ked sa veci nenachadzaju kde maju.
Vatsinou musi byt po jeho a ak nie, tak nasleduje hadka.
Nechcem ho vykreslovat v zlom svetle, samozrejme ma aj dobre vlastnosti. Je inteligentny, zodpovedny, ma vyborny zmysel pre orientaciu a mozem sa na neho vo vsetkom spolahnut.
Neviem, ako sa s nim rozist. Bojim sa, ze to dopadne zle a bude sa mi vyhrazat alebo mojej rodine.
Mam v plane sa s nim nejaky cas nevidiet, mozno aj par mesiacov, mozno aj pol roka a skusit sa s nim rozist na dialku. Viem totiz, ze osobne by to neslo.
Ako sa rozist na dialku
Podla mna by nebol problem, rozist sa cez internet, kedze ste od seba daleko.
So mnou sa posledny byvaly rozisiel takym stylom, ze najskor asi mesiac sa neozyval, neodpovedal, potom mi poslal SMS, ze uz ma druhu a az ked som mu na to odpovedala, ci chce rozchod, tak odpisal ano. Dost detinske, na to, ze uz mal po 30. A sme byvali v rovnakom okrese.
Takze podla mna, u teba by to nebolo take strasne. A este ked je z exotickej krajiny, cize z cudziny.
to bude jediny mozny zposob. len ked budem daleko od neho. viem, ze to nie je fer, ale inak to nejde. no problem je, ze uz vidim, ako to bude zle niest (alebo sa tak tvarit) a obvinovat ma, ze som mu znicila zivot a ze sa nemoze sustredit na pracu a studium kvoli mne. mozno sa mi bude vyhrazat, ze si nieco urobi. uz teraz mam vycitky svedomia.
ok ked sa tak velmi bojis, skus skype alebo mu napis email....a ziadne dalsie diskusie-ziadne prehovaracky!pri najhorsom mu proste uz vobec neodpis a nezdvihni telefon-niekedy je to lepsie ako sa pustat opat do diskusii...
Z tvojho príspevku cítiť že si nešťastná a si s nim len zo zvyku, zrejme je z krajiny kde je žena oveľa menej ako muž, nevidím na vašom vzťahu nic pozitívne, vôbec si nerozumiete, rozchod je logické riesenie pre oboch. Dať si odstup aby si nabrala sebavedomie a silu je rozumné, momentálne ta ovláda viac jeho vôľa ako tá tvoja. Takíto muzi zle znášajú keď ich žena opusti, potrebujes byť pevne presvedčená, silná a nenechať sa znovu ovládnuť.
on o tom vsetkom, co som napisala sem vie! ja som mu to uz niekolko krat hovorila, ako to vidim a citim. ale on si to nepripusta a urcite mu ani na um nepride, ze by som sa chcela rozist.
nemlati ma, ale schyti ma za ruku tak silno, ze mam z toho modrinu! alebo mi skruca prsty. inak ma neudrel. iba ja jeho. par krat som mu dala facku.
a vidime sa takmer kazdy mesiac. nezijeme v tej istej krajine. ja studujem. on studuje aj pracuje. ked sa vidime, tak idem vatsinou ja k nemu, preto si neviem predstavit, ze by sme sa rozisli osobne. naozaj by to neslo.
To chce len otvoreny a fakt uprimny rozhovor, kde mu otvorene povies to, co si napisala sem - ze v podstate vas vztah smeruje nikam a ty sa potrebujes pohnut dalej, rozvijat. Neustupuj jeho natlaku, slubom. Zotried si svoje priority a poziadavky a trvaj na tom, ze vztah na dialku je pre teba neprijatelny.
nepochopil som to celkom s tym "ak nevie nieco vyriesit, fyzicky ma zranuje". to mas na mysli ze ta mlati lebo si vybija frustraciu zo svojho zlyhania?
pokial je to tak, tak utekaj od neho cim skor, za chvilu mu budes sluzit ako boxovacie vrece, ak sa mu nieco nepodari.
nech su jeho kladne stranky akokolvek super, su veci ktore sa nedaju ospravednit nicim. a medzi to patri fyzicke nasilie, tyrania, utlak.
uf teraz som zmatena...ako casto sa vidate a na ako dlho? a ste teraz spolu v tej istej krajine ci?...mimochodom ak sa bojis ze sa bude vyhrazat tebe alebo tvojej rodine-neni o com-s takym sa treba rozist!hned!...no najviac fer by to bolo z oci do oci...niekedy je lepsie uz nevysvetlovat nediskutovat a proste povedat ze to uz nejde a je koniec....ze uz to tak necitis-a s citmi zial nic nenarobis...bud uprimna a fer-ak sa da, povedz to z oci do oci...ak nie, tak cez skype alebo co...ale nerob somariny ze sa mu budes par mesiacov vyhybat...ukonci to skor-a uvidis ako sa ti ulavi!