Prosím váš,dcéra(12r) už skoro 4dni nemala stolicu :(( bojím sa že to môže byť nejaka choroba kto mi poradí niečo po čom rychlo pride stolica ale nie preháňadlo prosím vas..nejaky pokrm alebo tak
už aj plakala kvoli tomu
Nemala stolicu už 4dni
Kedysi mala krystir kazda domacnost, lebo zapiect moze kazdeho a po 3 dnoch bez vylucenia zacina byt telo seriozne zamorene z premnozenych bakterii rozneho druhu.
Inac v USA skoro vsetci stari ludia beru rozne mikrovlakniny na pravidelnost, a veru by to nezaskodilo kazdemu, lebo vsetci mame malo vlaknin a dnes vacsina aj zlu crevnu floru a absorbciu, kde mikrovlakniny nielen cistia a absorbuju toxiny a podporuju spravny posuv jedla, ale aj zivia nasu probioticku floru, ktora je schopna vytvorit okrem ineho az 70% vsetkych obrannych latok, ktorymi telo disponuje, tj vyrobia viac, nez je same telo schopne.
Nechcem byť sprostý, nakoľko 12 rokov je ešte dosť nízky vek, ale nalačno ihneď po prebudeni- cigaretka na dva ťahy a nebude sa vedieť dosrať...
Ja som raz nemal stolicu 14 dní. Črevo má obrovský obsah a 4 dni bez stolice nie je žiadna tragédia. Treba dodržať rady, ktoré sa tu píšu a stolica sa skôr, alebo neskôr určite vylúči. A keby nie, tak vždy je tu možnosť aplikovať klistír.
psyllium :)
Dobrý deň,
ja som mala viackrat problem s tym, ze som nevedela ist na toaletu, pretoze mam dedicnu chorobu, na ktoru ma museli operovat. Ale po operacii som dosla na to ako nemat problemy ist na toaletu.
Takže toto veľmi pomáha na vyvolanie stolice:
-každý deň si dať pár glgov acidka
-dať si ovsené vločky s trochou mlieka, ak nechutia samotne, kludne si tam moze dat na ne trocha granka
-rano na lačno vlaznu vodu s citronom
-hlavne pit vela vody!
-nejest cokoladu, banany, arasidy, proste jedla pri ktorych vie, ze ju zapekaju
-niekedy som robievala, ze som pojedla jedno ovocie cez druhe a kazdy dobre vie, ze ho to prezenie
-raz mi mama dala na to cipok do zadku a o tri hodinky som normalne isla na zachod
-a hlavne ak uz tam je, neh sa nevzda ked to nejde, ak uz citi ze to pojde neh poriadne zatlaci, vtedy to ide
Skuste vyskusat tieto veci a uvidite, ze to pojde, nezufajte.
Ked to ale nepojde, dajte jej predsa len to prehanadlo, nic zle sa jej nestane, bude to v poriadku, pretoze sa odporuca raz za cas sa prehanadlom precistovat.
Ale poradte sa o tom s jej lekarkou predtym preistotu.
Drzim palce.
Čípky, neviem ako sa volali, na stolicu...vykakala ešte aj ten čípok...len pozor! hrozné bolesti brucha!! nikdy viac by som si to už nedaala...teda kým to účinkovalo, tak to bolo strašné...:(ale pomohlo to...
dobry je cerveny melon, jablka, jogurty a pod., prip. nejaky liek na upravu traviaceho traktu, staci sa spytat v lekarni
Nechápem prečo plakala? To jej spôsobuje aj bolesti alebo?
Starým ľuďom, ktorým nefunguje dobre peristaltika čriev sa dáva kúsoček mydla do zadku, pomáha to.