Coxartroza

Príspevok v téme: Coxartroza
artroza

Dobrý deň, dúfam, že niekto bude vedieť poradiť ohľadom tejto veci. V 18 rokoch mi zistili z rtg coxartozu, záver bol coxarthrosis bilat. Teraz mám 20 rokov, bol som na vyšetrení u jednej doktorky.
V správe je nasledovné - liečený ortopédom pri incip. coxartroze gr.I., pedes planovalgi.

Z: Entezopatia mm. flexorum coxae praecip.I.dx pri coxarthrosis.

Je nejaká šanca, že by mi to mohlo prejsť úplne?? Asi nie však??

Posledné 2 mesiace som mal dosť problémy, hlavne z kolenom a bedrovým kĺbom. Najhoršie to býva v zime. Teraz je to ako keby lepšie, ale to som obmedzil športovú aktivitu. Už pri nejakých 30 km na biku to dosť cítiť. Aj pri chôdzi niekedy. Doktorka sa tvári, že sa nič nedeje, zbytočne hovoriť, že ma to bolí. Krvné výsledky na CRP, Aslo, Latex boli v poriadku.

portviš

dedkova, o zmiernenie bolesti sa postara algeziolog, t.j. odbornik na bolest. A pokus sa konzultovat svoj stav este u ineho ortopeda a svojho internistu, ci sa operacia predsa len neda vykonat.

dedkova

Dobrý deň,každá rada na zlepšenie môjho zdravotného stavu mi bude dobrá.
Mám avaskulárnu bio nekrózu hlavy pravého bedrového kĺbu.Ortópedi mi odmietajú operáciu TEP koxy, pre môje srdcovo- cievne zdravotné problémy.
Prežívam veľké bolesti v pravej koxe a už aj v kolene, ktoré mi nedovoľujú spánok a chôdzu.
Môžete mi niekto poradiť ako sa dajú zmierniť bolesti aspoň tak, aby som mohol spávať?Alebo bi poradte kliniku na ktorej ma budú ochotní operovať prípadne ortopéda?

ddana

Entezopatie sú pomerne dlho bolestivé a sú dôsledkom väčšinou mechanickej záťaže. Pouvažuj o jej znížení. Skús si ponaháňať na nete rôzne podporné výživové doplnky na chrupavku.