Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vajcovity zapach z ust

Príspevok v téme: Vajcovity zapach z ust
adam02

Dobry den,

Posledny den ma suzuje vajcovity zapach z ust. Teda presnejsie ak to mam charakterizovat, ze mi je to divne - lebo vajcia som ziadne nejedol a ani produkty, v ktorych boli obsiahnute. Test na Helikobaktera som si robil a vysiel negativny. Ono ten zapach v podstate ide vtedy, ked si grgnem (spontanne). Taktiez vetry maju taky "smradlavejsi" zapach. Zaludok je na to vseliako, mam ho taky akoby zatazeny, pricom jem kazdy den podobne da sa povedat zdravo. (nepijem, nefajcim).

Co myslite ze to moze byt a ake by ste poradili riesenie? Viem, ze to na 99,9% nie je z dasien, zub ale zo zaludka resp. traviaceho traktu ved ten zapach ide pri odgrnuti.

Dakujem za rady

RNG

Dokonca aj pori mnohych potravinoivych nakazach, tj ked potravina obsahuje skodlive mikroby. Len to treba brat co najskor, lebo koloidna strieborna voda je v zaludku velmi aktivna, ale do criev sa dostane uz vycerpana.

RNG

Inac sterilizovat zaludok od hnilobnych problemov sa da glgom koloidnej striebornej vody. Samozrejme je to len jednorazove a docasne. Ale pomoze to pri "prezrati"

RNG

Mikrovlakniny su napr psylium(jemne plevy z indickeho zrna), pektiny(az 3 gramy c jablku alebo hruske), inulin( z korenov cakanky, velmi lacny na Slovensku) arabinogalaktany(zo stavy stromov ako napr smrekovec ovisavy/larch/larix decidua), glucomanan z korenov atd.
Doplnky potravin nehladaj v lekarnach, lekarne su na lieky=produkty farmaceutickeho priemyslu, a nie potraviny.
A lekarnici su odbornici na chemicke lieky, ale nie potraviny ani potravinove doplnky, cest samovzdelanym vzacnym vynimkam.

medovnicek

mas to z jedla, nieco Ti asi "nesadlo"...ale je to uplne normalne, kazdy to moze mat obcas...ako pise rng, vajcovity zapach sposobuje sirovodik. kup si zivocisne uhlie (normalne, nie to na hnacky ani na zapchu).

adam02

Dakujem za info.

Chcem sa este spytat ci sa mam vyvarovat nejakym konkretnym jedlam a potravinam. Mlieko uz dlhsiu dobu nepijem, lebo ma z neho naduvalo.

Aka by ola najlepsia forma doplnania mikrovlaknin? Nejake acidka, probioticke jogurty...

Predpokladam yze bentonit aj zeolit, uhlie by sa malo bezproblemov zohnat v lekari. Pripadne co z tejto trojice by bolo najlepsie? Pripadne kombinovat to?

Dakujem za radu

RNG

Nedostatok zaludocnych kyselin znamena kvasenie a hnitie v zaludku a dalej aj crevach . Vajcovity zapach je z hnilobneho plynu H2S, ktory sa vytvara pri hniti bielkovin.
Travenie je vec kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik.
Chybajuce sa da doplnit, a napr mikrovlaknin mame v nasej potrave katastrofalne malo, to odporucujem doplnovat kazdemu, minimalne 15 gramov denne v roznych formach.
Okrem mikrovlaknin absorbuju aj bentonity, zeolity, aktivne uhlie a podobne, ale mikrovlakniny lepdsie cistia a su zaroven vyziva prte nase probiotika, co vyrabaju pre telo okrem ineho az 70% vsetkych obrannych latok, tj viac, nez je samotne telo schopne produkovat.Preto ich treba pravidelne dosadzat a dobre zivit roznymi mikrovlakninami.