Odkvitla mi orchidea

Príspevok v téme: Odkvitla mi orchidea
maruska11111

Ahoj! Pred mesiacom som dostala od priatela orchideu. Prvý týždeň som to asi prehnala s polievaním, ale nehnila. Potom som ju začala hnojit, a bolievať len raz do týždňa tak, že som ju položila do vody na 15 min. Teraz mi za týždeň opadli všetky kvety a stonka mi do polky vyschla. Prečo? prosim poradte odborničky čo dalej..

karlicka

skuste si kupit take tycinky na orchidejky ,predavaju to v zahrad.potrebach,mne dlho nekvitli. teraz maju vsetky nove stonky a budu kvitnut. su to take ruzove tycinky ,ktore treba strcit ku korenu na vrchu crepu,staci jeden kus na 2 mesiace.je to hnojivo. ale treba ich aj hnojit beznym hnojivom este,tekutym. ponaram ich raz za tyzden do vody na 15min.

winki

system: mám doma 6 orchideí, každú jednu som presádzala už veľa krát lebo rastú ako divé, dokonca mám už sasadenú aj dcérsku rastlinku a tá sa tiež pomaly začína zakoreňovať. Presádzanie je dôležité aspon raz ročne nakoľko pri nom odstrhneš ushnuté alebo nahnité korienky a ona potom začne vyhánať nové.

system

ej tam nic radsej nepresadzaj a ked tak sa chod najprv informovat do hociktoreho kvetinarstva ;) ja len viem ze zoschnute stonky sa mozu odstrihnut ( sam som ich strihal ) kvietka ti pusti po case nove stonky a znova zakvitne :)

Deria

orchidea sa sice ponara raz za tyzden do vody az po okraj kvetinaca tak, ze musi byt zaliata ale treba ju v tej vode nechat CELU NOC! ja tak robim a vsetky mi kvitnu jedna radost.

winki

A ešte odporúčam ti ju teraz ked odkvitla presadiť do substrátu pre orchidee (to je taká zemina nieje to to drevnaté v čom sú v obchodoch) mne sa to osvedčilo nakoľko oveľa neskôr vyschínajú a stačí ich namočiť na noc do vody raz do mesiaca. Samozrejme teraz cez tie horúčavy to bolo treba raz za dva týždňe.

Blondula

orchidea sa nepolieva,ale ponara do vody po okraj na 10-15 minut raz do tyzdna... mne teraz tiez odkvitla a cakam,kedy znova zakvitne,ale tiez nema zatial ziadne kvietky :D

winki

To je normálne orchidea odkvitne :D

Tú uschnutú stonku odstrihni po tade ako je uschnutá a potom už len čakať.

Každý deň ju popráš rozprašovačom a čakaj....začnú rásť listy, korene, neskor nová stonka a puky a takto to pojde dokolečka. Niektoré orgicee potrebujú viac pokoja. Moje sú také, že jedna kvitne raz do roka a druhá kvitne skoro už 5 ráz po sebe.
Na jednej sa mi začali tvoriť už aj dcérske rastrlinky

Veľa šťastia hlavne trpezlivosti a pamätaj menej je niekedy viac.