Prvý sex až po svadbe

Príspevok v téme: Prvý sex až po svadbe
pilotka

Ahojte,
chcem sa spýtať na váš názor ohľadom sexu po svadbe. Ja som toho názoru, že tak by to malo byť, pretože som kresťanka ale pravdupovediac sa bojím, že nám to v posteli nebude klapať aj ked ho milujem najviac na svete a viem, že s ním budem celý život. Mám aj trochu strach čo sa týka prvého sexu pretože nemám nijaké skúsenosti hoci mám 24 rokov. Ďakujem za reakcie a rady ;)

M 25

pilotka, ty sa bavíš na nás? :DDD

super, to ma teší, že sme ťa pobavili .. ale keby si vedela, ako pôsobíš ty ...:D

Blondula

pilotka.....jasne,ze my sme ubohe,lebo sme opacneho nazoru ako ty !!!:DDDD predsa bella12 je "kostolnicka" ako ty a musite drzat spolu !!!!

M 25

:DD ale potom tu nezakladaj tému, ked budeš mať sexuálne potiaže.. alebo tému, či si tehotná po prvom raze :D

bella12

pilotka, máte s priateľom krásny čistý vzťah, ktorý bude základom pevného manželstva. Prvého sexu sa neobávaj, skutočná láska dokáže vyriešiť hocijaký problém, ktorý by mohol nastať. Svadobná noc má byť o prvom milovaní, v ktorom sa aj telesným spôsobom manželia plne odovzdávajú jeden druhému. A o čo úžasnejší musí byť pocit, že ten druhý nemal nikoho predomnou, že som jeho prvá a on je môj prvý. O tento úžasný zážitok prichádzajú všetci, ktorí si nenechajú panenstvo/panictvo až pre manželského partnera. Oni mu už svoje panenstvo nemôžu ponúknuť. Aká je to svadobná noc snúbencov, ktorí už pred svadbou pohlavne žili, prípadne žili sexuálne ešte s inými, pre teraz už manželského partnera cudzími ľuďmi? Ako sa taká svadobná noc líši od toľkých nocí pred ňou? Už nie je čo spoznávať, už nie sú žiadne tajomstvá, ktoré by sa mohli odhaliť...

Nemáš v okolí nejakých kresťanských manželov, s ktorými by si sa mohla porozprávať o svojich obavách? Ak nie, pre kresťanských snúbencov sa organizujú tzv. ohne - stretnutia snúbencov (v manželstve na ne nadväzujú tzv. manželské večery), ktoré rozptýlia všetky Tvoje obavy. Pán Boh vedel, prečo určil sex až do manželstva. Ty si Jeho darom pre Tvojho priateľa a priateľ je zas božím darom pre Teba, pričom v plnosti sa darujete jeden druhému až počas svadobnej noci. V strede kresťanského manželstva je Boh a tým sa odlišuje od svetského manželstva - a to je aj rozdiel vo vnímaní otázky sexu pred svadbou.

Krásne úvahy na túto tému si môžeš prečítať aj na stránkach časopisu Milujte sa! (aj na internete), ktorý sa v každom čísle venuje aj otázke snúbeneckej a manželskej čistoty.

Tí, čo si myslia, že kresťania nemajú o ľudskej sexualite žiadne informácie, sa veľmi mýlia. Existuje hodnotná kresťanská literatúra, ktorá o otázkach sexu (pravdaže manželského) píše otvorene a s úctou, ktorú dal ľudskej pohlavnosti samotný Boh. Odporúčam nazrieť napríklado do publikácií:

K. Knotz: Sex ako ho nepoznáte
F. Bombelli: Milovať telom a dušou

Tá prvá určite prekvapí a rozptýli predsudky viacerých neveriacich ...

Blondula

tak si nemala zakladat "sprostu" temu !! sak si mohla ratat s tym,ze 98% ludi je za milovanie sa pred svadbou :DDD a masturbuju aj farari :DDD