Co to znamena, ked ludia trasu nohou

Príspevok v téme: Co to znamena, ked ludia trasu nohou
gumka

Vsimla som si, ze su ludia, ktori to robia stale - asi neurotici, bola tu aj kedysi podobna tema zalozena
www.zdravie.sk

ale v byvalej robote som si vsimla, ked napr. hovorila nieco kolegyna a pocuvala ju druha kolegyna, ktora ju "nemusela", tak som videla, ako jej / sediacej/ myka pod stolom noha - take rychle poklepkavanie. Ked uz hovoril niekto iny, proti ktoremu nic nemala, tak s tou nohou nerobila nic.
Zacala som si to vsimat aj na inych ludi a myslim, ze je to prejav skrytej antipatie.
Napr. moja svokra - uz dlhe roky :) este mi len polozi otazku - Ako sa mam? - a uz jej nohu div neutrhne, tak jej len tak strucne odpoviem, viem, ze je to neuprimny zaujem :)
Skoda, ze ludia musia sediet, aby ste si vsimli, ci ich znervoznuje vasa pritomnost. Aky mate na toto nazor.

anjelik

Gumka, odpovedí na tvoju otázku môže byť viac. Je to vskutku individuálne, čo tým kto prejavuje. Tak si môžeš vybrať. Jeden človek sa tak prejavuje, lebo má podvedomú túžbu *zdrhať * Zmiznúť, nech toho druhého nemusí počúvať. :o))
Druhý sa sústreďuje na nejaký problém, ktorý sám sebe rieši a * ukotvuje* si tým svoju myseľ, aby sa lepšie sústredil.
Tretí prípad, ten druhý ťa brutálne nudí, tak aby si nezaspala,*musíš* niečo robiť. :o)))
Naozaj sa môže jednať aj o vybitie prebytočného napätia v tele,spôsobeného nervozitou...
A ľudia nemusia nutne sedieť, aby si prišla na to, že ich znervózňuješ...to sa dá úplne jednoducho vycítiť, stačí sa sústrediť na ich mimovoľný prejav. A ak začnú pliesť piate cez desiate...tak rozmýšľaj,čo je v tebe, že ich znervózňuješ. :o))))

Bruno333

Ide podla mna o zlozitejsi problem ako nejaka antipatia...od prirody sme stvoreni na pohyb a vsetko co suvisi s prezitim je spojene s pohybom, problem je ze v dnesnej dobe uz nie je nevyhnutne sa hybat, ale hormony zamerane na pohybovu energiu mame stale a ked cely den sedime za pocitacom, v aute,pred telkou,tak sa to musi nejako prejavit...mam s tym problem tiez, zacal som robit fyzicku aktivitu, ale aj tak to mam...je to uz aj diagnoza "syndrom nepokojnych noh" a da sa to liecit

gumka

s tym pohladom to bude podla mna trochu zlozitejsie. Moze byt a niekedy nemusi. Moze ten clovek, ktory bludi ocami hore dolu ta pozorne pocuvat a niekto, kto ti bude uprene do oci hladiet, tak zaujem moze hrat. Ale vo vacsine pripadov je tak, ako pises

alekdeze

ahojte... no je to mozne...ale neni to len tym... ja tiez stale trasem nohou... aj teraz ked si citam, aj ked pisem... niekedy si to uz ani neuvedomujem, az ked ma niekto upozorni, ci som nervozna...ale to nieje tym...takze nemyslim si ze by ste hned mali ludi posudzovat podla toho... ;-)

zewa

Uplne suhlasim. A ked ludia stoja, staci si vsimat kam sa pozeraju. Ak pocas toho ked ty hovoris sleduju viac okolie ako tvoje oci, tak ich to nezaujima ;)