Učenie 6 týždňového šteňaťa

Príspevok v téme: Učenie 6 týždňového šteňaťa
Annie.S

ahojte, pred nedávnom som tu písala, o maltezákovi,. tak to som zas ja, mám ho len zopár dní, ale mám pocit, že sa začina učiť. hlavne aby potrebu vykonávala vonku. myslíte, že je možné aby si to už uvedomila, ? má 6 týždňov.a učím ju tak, ako som čítala na nete. ak urobí ,a lebo robí niečo zlé, zvýšim hlas, a hovorím nesmieš. a dnes, už poslúcha na slovo. a naopak, ak sme von, a vykoná potrbu von, tak ju pochválim , a pohladkám a poviem jej jemným tónom že je kočka . a ešte že,. pes všeobecne , tam kde spí, nikdy nevykoná potrebu že? alebo sa mýlim ? pretože jej sa to stalov 1. noc u nás.. ďakujem za odpovede.,

xdanielax

Nedovolit psikovi vybehat sa, je velmi nezodpovedne. Treba si psa naucit, aby poskuchal ked ho privolate. Steniatko je blaznive, potrebuje sa hrat, a nie byt na voditku, lebo ...... Ak niekto nezvlada steniatko, ma moznost zadovazit si starsieho kamarata z utulku, ktory uz nie je taky zivy, nepotrebuje (mozno) tolko vybehu (podla povahy).
Aj ked niekto byva v rod. dome, treba chodit so psom na prechadzky, to, ze je pes na dvore cely den bez prechadzky nie je ok.
Mat v byte WC pre psa, aby nemusel chodit von je hlupe!

Treba pocitat s tym, ze ked ucime male stena spravnym navykom vyzaduje od nas maximum casu. Annie.S je zodpovedna majitelka :)) Ja som so svojou tiez chodievala vzdy ked otvorila oci, uz sme boli PRED PANELAKOM. A pokial niekomu vadi, ze susedia nanho budu pozerat, to radsej nekomentujem....

Annie.S

kajka..
no v tom to je, že musíš s ním ísť často von. veď píšem..ak urobí potrebu von, pohladkám ju príjemným tónom ju pochválim, a učím ju na slovo " kočka " :) tak soom to čítala.. :)a keď ciká vo vnutri čo sa aj stane, aj dnes.. napr. tak ju karhám zvýšim hlas..ale má len 6 týždňov,takže to ide veľmííííííííí pomaly. ale dá sa kúpiť aj take domové wc, pre psov..a keď bývaš v paneláku, tak to je fakt praktické..my to nemáme, bývam v rodinnom dome, s dvorom, a ešte jedným vonkovým psom :)

a na vodítku ešte nebola..skús si spojiť ukazovák a palec do kruhu..taký tenký má krk.. :) je malá, je to MALTEZÁK, pozri na google. :) jej výška sa dá porovnať k výške 2TÝŽDŇOVÉHO retrivera,..vraj :)

kajka...

ešte ma napadlo : a mala si takého malinkého psíka na vodítku ? lebo napr. som raz sledovala jedného chlapčeka ako také venčil a ten psík bol hrozne živý a behal ako na baterky:)) a to ja by som nevládala za ním..tak len či sa dá taký malý psík mať na vodítku. dakujem ti

kajka...

a ako si také malé šteniatko učila cikať vonku ? keby som raz mala psíka, aby som vedela. Lebo asi sa mi nebude chcieť chodiť každú hodinu von, lebo som už dospelá a naokolo sú činžiaky a určite by sa mi susedia smiali, že mi hrabe zo psa :))) ale psíkov milujem a som na inv. dôchodku, tak chcem mať " kamaráta " .

Annie.S

ja viem, veď preto sa pýtam..:) je to maličké, malo to byť ešte pri mame ..ale čo už.. mne to nevadí že sa stala nehoda :)

xdanielax

ved to je male steniatko, a este k tomu prva noc, uplny stres. To je normalne ze sa mu stane nehoda. Ale neboj sa, bud trpezliva.