Akého psíka si mám vybrať?

Príspevok v téme: Akého psíka si mám vybrať?
sun55

Kedze sa ideme sťahovať do rodinného domu, rodičia mi konečne dovolili kúpiť psíka. No lenže tých plemien je tak neskutočne veľa, že sa v nich nevyznám, všetky psy sa mi veľmi páčia a vybrať si len jedného jediného je pre mňa problém.
Poradil by mi niekto konkrétne plemeno?
Rozmýšlam nad zlatým retríverom, no neviem či to nie je pes velmi náročný na starostlivosť...fakt neviem

najidealnejšie by bolo keby bol stredného vzrastu

lost

ale nemas zaruku ani u stenata, v akych podmienkach bol chovany.. ak bol v krabici od topanok a cely cas sa topil vo vlastnych vykaloch, pretoze chovatel, ehm, MNOZITEL znizuje naklady a ma v byte farmu na toto, tak ten pes tiez nebude uplne mentalne OK, myslim si..
a na baozsi mas 9 z 10 fotiek, kde ich maju nie v krabici, ale v podmienkach ze dovidopo..
takych ludi by som sekal macetou na polovicu..
ale aky dopyt, taky trh, ak chce niekto usetrit 100-200eur na stenati, tak doi dopo

takych majitelov psa by som sekal macetou na polovicu..

bingham

Deria

Ale celkovo si myslim ze pes nepatri do ruk cloveka - pokial to nieje kynolog alebo clovek co sa tym psom naozaj venuje...., lebo vidim skoro samých jebnutych psickarov, ktory nenechaju psa sa ani vysrat a uz ho tahaju na voditku, lebo sa rychlo ponahlaju a to nehovorim o tych co kricia na psa...Vyser sa rychlo, rychlo..

inak mam pre teba jeden perfektny dokument - fakt jeden z najlepsich aky som videl

Deria

mozno mas aj pravdu, lebo prave z utulku by si mali brat psov ti, ktori maju s nimi skusenosti a predovsetkym taki, ktori im vedia dat vela lasky, istoty a nie stres, lebo toho zazili prave zasluhou ludi uz dost, ba mnohi presli peklom.

bingham

Deria

To je moj nazor, pretoze ty nemozes vediet cim si ten pes presiel(a vacsina z nich mala tazky zivot), nepoznas jeho povahu a velmi tazko ho prevychovas pokial je takyto pes zlomeny

ja osobne by som bral steniatko...to si kazdy vychova podla seba...je to lepsie ako niekolko rocny pes, ktory zazil extremny stres a celkovo moze byt nevyrovnany...je to sice pekne ak sa niekto snazi takto pomoct ale aj risk...

anjelik9

to máš jedno aj tak ked ho budeš mať od šteniatka tak ho budeš mať rada či bude takový abo makový :) ja som nechcela čierneho ani križeného ktorý neviem akých má rodičov a jaký je teraz malý zlatý nevymenila by som ho bo ten sa tak teší keď dojdem domov že to sa tak ani moje deti raz nebudú po mne hadzať ked ma uvidia :DDD

bingham

Urcite by som nebral psa z utulku !!...a hlavne si dobre rozmysli ci naozaj chces toho psa, lebo on sa k tebe nepyta - beries ho ty, lebo chces !(pes je zive stvorenie tak si to dobre zvaz, nieze sa nanho po case vykakas tak ako to robi vela ludi)

inak ten zlaty retriver je dobry pes tak ako aj labrador...takze ked sa prenho rozhodnes tak sa staraj a dopredu si vsetko o tych psoch nastuduj !!