Akého psíka si mám vybrať?

Príspevok v téme: Akého psíka si mám vybrať?
sun55

Kedze sa ideme sťahovať do rodinného domu, rodičia mi konečne dovolili kúpiť psíka. No lenže tých plemien je tak neskutočne veľa, že sa v nich nevyznám, všetky psy sa mi veľmi páčia a vybrať si len jedného jediného je pre mňa problém.
Poradil by mi niekto konkrétne plemeno?
Rozmýšlam nad zlatým retríverom, no neviem či to nie je pes velmi náročný na starostlivosť...fakt neviem

najidealnejšie by bolo keby bol stredného vzrastu

lochness

steniatko z utulku si vezmi, urobis dobry skutok a vychovas si ho od malicka... nemusi to byt predrazeny pes so zbytocnymi papiermi (cistokrvne psy vraj zvyknu byt nachylnejsie na choroby a kadeco, miesanci byvaju zdravsi, aspon podla toho co som citala a pocula od par ludi co take psy chovaju)... my mame doma takeho maleho mixika cierneho z utulku, vzali sme si ho ked mal 2 mesiace a teraz ma 8 a je uzasny, strasne zlaty, milucky, hravy a neskutocne inteligentny, nelutujem ze som ho dovliekla domov :))

Deria

dakujem, bingham ale mi tam ukazuje, ze toto video nemozem v tejto krajine pozerat. viem si asi predstavit, co tam asi je.:(

bingham

Deria

mozno si to uz videla ale tak nevadi moze si to pozriet niekto dalsi...

Hlavne si vela ludi moze uvedomit...ako to funguje KED CHCU STENIATKO..., lebo proste len chcu...a hlavne aky je to biznis

mas tam aj CZ titulky k tomu

www.youtube.com

Deria

naja85, tiez mozem potvrdit, ze co som doteraz mala psov z utulku - len sami super psi. pre mna uz iny pes ako z utulku ani neprichadza do uvahy. nebudem podporovat spinave ksefty so zvieratami, ked su utulky preplnene psami, ktori su v nudzi.

Naja85

Este taky dodatok. Myslim, ze kazdy normalny pracovnik utulku, ktory tych psov pozna, vam nikdy neponukne na adopciu zviera, ktore by bolo nad vase skusenosti a moznosti ako napr. agresora pre nejakeho zaciatocnika.

Naja85

Utulky a psy v nich-skoda, ze v prevaznej vacsine nasej spolocnosti je stale zakoreneny dost nezmyselny nazor, ze pes z utulku je uz navzdy poznaceny a nikdy mu nemozete na 100% verit. Takyto ludia s takymto nazorom by sa vsak mali ist najprv pozriet do utulku, aby videli na vlastne oci tych psov a ich spravanie, reakcie. Ja sama som "prispela" do utulku uz nejakymi psymi najdencami a ani jeden z nich nebol vyslovene agresor, napr. fena spica(starsia, povahovo uplne uzasna, nasla som jej novych majitelov a chodila som ju pozerat-pri kazdej navsteve vyskocila prednymi labkami na nohy a polozila mi hlavu na kolena, aby som ju hladkala+vedela aj postrazit, ale nemala chut nikoho hryzt, skor to bolo take mojkadlo; jej jedinou chybou bolo, ze neznasala macky), minuly rok krizenka NO(nemala este ani rok, proste odrastene stena-na zaciatku zo strachu utocila a nedala sa odchytit, davala som jej vsak po kusku zrat a napit a na druhy den jej strach povolil a nechala sa zobrat aj na ruky), tohto roku najdeny bradac alebo jeho krizenec(hravy, schopny ihned prilipnut k absolutne cudziemu cloveku ako k svojmu majitelovi, je este stale v utulku).

lost

asi preto "rychlo", lebo nechceli aby nieto videl ze ich pes to robi a majitel/ka nezbiera po nom :D

inac, niektori majitelia psov si ich vycvicia aby teito veci robili na povel..

xdanielax

to s tym vrieskanim "vyser sa rychlo " som videla minuly tyzden. Krava sprosta ide v podpatkoch "vencit" psa. Chudak pes, uplne mi ho bolo luto.

Z utulku moze byt psik sice zlomeny, ale vacsina z nich je velmi vdacnych a nikto nehovori, ze si mas zobrat neviem ake plemeno, ktoreho sa potom budes bat.

clovek, ktory akemukolvek psovi (z utulku, alebo nie) nevie a nedokaze venovat dostatocny priestor a pohodu by si ho nemal zaobstaravat. Nech si kupi macku alebo co, s nou aspon netreba chodit von.