Utulky a psy v nich-skoda, ze v prevaznej vacsine nasej spolocnosti je stale zakoreneny dost nezmyselny nazor, ze pes z utulku je uz navzdy poznaceny a nikdy mu nemozete na 100% verit. Takyto ludia s takymto nazorom by sa vsak mali ist najprv pozriet do utulku, aby videli na vlastne oci tych psov a ich spravanie, reakcie. Ja sama som "prispela" do utulku uz nejakymi psymi najdencami a ani jeden z nich nebol vyslovene agresor, napr. fena spica(starsia, povahovo uplne uzasna, nasla som jej novych majitelov a chodila som ju pozerat-pri kazdej navsteve vyskocila prednymi labkami na nohy a polozila mi hlavu na kolena, aby som ju hladkala+vedela aj postrazit, ale nemala chut nikoho hryzt, skor to bolo take mojkadlo; jej jedinou chybou bolo, ze neznasala macky), minuly rok krizenka NO(nemala este ani rok, proste odrastene stena-na zaciatku zo strachu utocila a nedala sa odchytit, davala som jej vsak po kusku zrat a napit a na druhy den jej strach povolil a nechala sa zobrat aj na ruky), tohto roku najdeny bradac alebo jeho krizenec(hravy, schopny ihned prilipnut k absolutne cudziemu cloveku ako k svojmu majitelovi, je este stale v utulku).