Dobrý deň, mám 23 rokov a v priebehu jedného roka som mal niekoľkokrát (4-5krát) zápal močových ciest, ktorý sprevádzal akýsi výtok pri močení v podobe dobiela zafarbeného moču (moč bol dobiela zafarbený najmä na konci močenia). Niekedy mám takisto problém s častým rezaním pri močení. Snažím sa dodržiavať pravidelný pitný režim a brať výživové doplnky, piť čaje. Pred zhruba rokom som bol s podobným problémom u urológa (okrem bieleho moču sa mi raz objavila v moči aj krv), na základe nálezu (po odbere moču a negatívneho sono) mi predpísal antibiotiká a problém nakrátko ustal. V popise uvádzal, že po kontrole eventuelne prehodnotí cystoskopiu, napokon ju neurobil. Uvažujem, že urológa navštívim opäť, neviem či to ale má zmysel. Aké vyšetrenia by som mohol očakávať? Je pravdepodobne že by lekár vykonal aj cystoskopiu? Je to bolestivý zákrok (môžete mi prosím prípadne popísať ako prebieha?)? Ďakujem za pomoc
Častý zápal močového mechúra - cystoskopia?
Ja ked som bola v Anglicku tam som bola kvoli ich pocasiu aj chladnym domom casto chora a tiez som tam zacala casto trpiet zapalom mocoveho mechura. Ked som sa po 3/4 roku vratila domov, stale som mala problemy s imunitou aj s castymi zapalmi moc. mechura. Bola som u lekarky, ta mi vysetrila moc, bolo to ale v tom obdobi, ked som ziadne problemy nemala a nic nenasla. Velmi mi pomahalo vela pit, len som casto na to zabudala, ked som uz ziadne problemy nemala. Brala som vyzivove doplnky, pila casto aj preventivne urologicky caj, ale trvalo to asi 2-3 roky kym sa to zase vratilo do normalu. Teraz mam zas uz v poriadku aj imunitu a nemavam uz ani tie zapaly. Ale denne vypijem vacsinou aspon 2 litre tekutin, zvacsa caje.
uz som pisala na nejakej teme, mavala som tento problem rok to trvalo, nebolo mesiaca, aby som nebrala antibiotika a tie strasne bolesti...uz som bola objednana na cystoskopiu, strasne som sa toho bala, lebo uz samotne cievkovanie je brutal...pomohol mi az uroval manoza a litre urolog. caju, ten uroval manoza som uzivala este niekolko tyzdnov preventivne, je to prirodne, ale konecne co mi zabralo ...
Dobry den, pri preventtivnej kontrole krv a moc som mala vysledky krvi v norme, avsak mocovy sediment bol s hodnotami ERY 5-7,LEU 30-40, valce 0,bakterie ++ Epitel plochy a gulaty. Prosim o zhodnotenie mojich vysledkov, nejedna sa o akutny zapal, mam caste nutkanie na moc, a truchu taky akoby nepokoj (chlad) v oblasti brucha. Dakujem s pozdravom jakmijar
Inac zapaly citis aj sam, nepotrebujes na to laboratorium.Ked ta reze sliznica, tak mas zapal. A za zapalmi su vzdy urcite priciny a obvykle su to rozne mikroby, od bakterii, cez kvasne a plesne, mykoplazmy az po virusy.A len cast ti z nich vie bezny labak vobec potvrdit.
Cytoskopia neodstrani bakterie ani ine mikroby z mocoveho mechura, ale rozne antimikrobialne doplnky ano. Dokonca niekedy staci aj specialny cukor, D-manoza, ktora tie mikroby odhakne zo stien a moc ich splachne von. Neocakavaj ale, aby ti to lekar poradil, na to nie su skoleni, cest vynimkam.
Aj napr brusnicova stava to dokaze, ked jej pijes dostatocne mnozstvo, tam sa zase jedna o latku berberine, antimikrobialnu a protizapalovu.
Atb su ucinne na mnohe bakterie, ale tie mikroby, co nepotlacia nepriamo podporia, takze to mozu este zhorsit.
Najma podporia rozne candidove a plesnove infekcie potlacenim probiotickych(uzitocnych pre nas) konkurencnych mikrobov tymto skodlivym antibioticky vzdorujucim infekciam.
Niektore z nich dokonca priamo nazyvaju nemocnicne/nocosomialne, lebo prave antibiotika sposobia, ze sa premnozia.
kickloop,zápal Ti zistia až v laboratóriu,aj to nie vždy.Urológ Ti ho nezistí.Obvodný lekár Ti dá sterilnú skúmavku s červenou zátkou,do nej sa vymočíš,stredný prúd moču,v noci nič nepiť,aby bol čo najkoncentrovanejší,ranný,zátku nechytať prstami!Potom s tým močom čo najrýchlejšie do laboratória-niektoré baktérie prežijú v skúmavke len 2-3hodiny.Max.do týždňa prídu z labáku výsledky,čo sa im podarilo s tvojho moču vypestovať.
Keď nič,napíšu-pôdy ostali sterilné,keď áno,napíšu názov baktérie a načo je citlivá a voči ktorému ATB je odolná..
Keď máš moč mútny(ako grepový džús)a po pár hod to kalné sadne na dno pohára,sú to premnožené baktérie v mechúri.
Zdravim,
ja mam tiez problem s mocenim a uz velmi dlho, chodim aj 10 krat za den. Fakt len obcas pocitujem rezanie pri moceni, a casto citim v oblasti mechura chlad, alebo taku slabu tupu bolest - akoby tlak. Ked sa vymocim, niekedy je to v pohode, a niekedy sa mi chce hned znova mocit. Az teraz ked citam ze tak dobiela sfarbeny moc na konci mocenia moze byt vytok, tak si hovorim ze aj mne sa to vlastne obcas stane, ale nepripisoval som tomu moznost ze vytok. A este mavam dost casto studene nohy, aj to by s tym mohlo suvisiet. Takze asi pekne pojdem k urologovi.
Bude to ten zapal ??
Nemoze to mast suvis aj s akne nahodou ? Tie mam tiez velmi dlho ...
venujem sa celostnej medecíne už viac ako 10 rokov cez energiu bunkových systémov , bioinformačnú medecínu a pod. problém ktorý opisuješ je široká tema a ťažko ju riešiť cez internet, ale niekde začiať treba a ak sa rozhodneš a zaujme ťa možnosť pomoci môžme začiať. vyzera že sa snažíš ísť prírodnou cestou ale nie všetky ponúkané doplnky sú prírodné čisté veci, často sa jedná o napodobeniny prírodných látok a tie sa míňajú plným účinkom z dôvodu opačných jemnohmotných energií. okrem toho vyprázdňovanie, životospráva, stresy sem treba započítať aj geopatogenne zony vibrácie techniky umelych hmôt a pod.rečou tela - obličky sú základ energie a takto môžu prejavovať svoj deficit.
..a dobré je hneď preventívne nasadiť ATB,kvôli možnej infekcii
Bolestivý je pre niekoho viac,pre niekoho menej.Je rozdiel,iba kamera s lampou alebo ten hrubý,cez ktorý sa dajú odoberať aj vzorky.Doteraz vždy v narkóze,aj 14.8.bude takisto.
U žien nie je problém,tie majú 3cm moč.trubicu...my máme cca 20cm aj viac,ešte k tomu aj lomenú..