Ahojte, to som zase ja. Mám taký problém, že mačiatko sa mi bár kde pociká a pokaká. A do kočkolitu ani za svet.
Ukázala som mu to aj sám odtiaľ vylezie, len mám taký pocit že ani nevie na čo to je, lebo tam zaspí v tom.
Snažím sa tomu zabrániť, no nie vždy sa to dá, napríklad keď nie som doma.
Máte nejakú skúsenosť alebo radu?
Ďakujem, majte sa pekne.
Moje mačiatko nechce kakať a cikať do kočkolitu.
ja ked som mala v byte maciatka,boli 3,tak mali mesiac a veru cikavali do macacieho hajzlika.kedze sa zdrzovali v mojej izbe,dala som im koterec a aj hajzlik pekne do izby.tiez sa tam chodievali hravat a gulkat :D az jedneho dna tam ich mamka zacala cikavat a ked to zbadali cicusky,normalne tam cikavali tiez :DDD strasne som sa smiala ked som vytahovala malinke gulicky z piesku :P
... skus tie hovienka dat do zachodika a mozno ked to cicuska zanuchri,zacne po case cikavat a kakavat tam.alebo posun hajzlik tam,kde najcastejsie spini.ja som sa strasne bala toho,ako budem moje cicky ucit na zachod,ale kedze mali svoju maminu,ta ich to naucila :D
prepanajana, to maca je rado, ze moze cicat mliecko a spat, kde tam uz teraz ucit ho chodit na toaletu!:D no bodaj by v nej nezaspalo....mas cas, a maciatko tiez.
mesačné mača je ešte veľmi malé.. ale neboj ešte mesiac a potom bude všetko OK. Ak ani potom nie, skús vymeniť podstielku. Odporúčam zverlit
to je ešte velmi maličké, aby malo už hygienické návyky podla tvojich predstáv...
no nám sa teraz okotili dve mačičky, tak už mám prax, vychovala som takto dosť mačičiek :D
Má 4 týždne, zajtra bude mať 4 týždne. (Mesiac). Ale doma ho mám len týždeň, lebo mačička ho okotila na neznámom mieste a potom priniesla. Takže tak...veľmi som sa bála že čo je s ním, či je ešte vôbec nažive..a teraz sa z neho vyklul pekný malý kvietok.. :-)
Maminka mačka chodila pravidelne domov papať a stále bola hladná, tak som si myslela že ho aj má ešte niekde...:) Je prvorodička, má rok a mala ,,len " jedno mačiatko...:) Maličký ešte cecá mliečko od svojej maminky.:P
Tak skúsim dať na tvoje rady, M 25.. :-) a Ďakujem ..:)
kolko má týždnov? treba ju učiť, ak sa teda doteraz nenaučila.. ked ju budeš vidieť, že ide cikať, či kakať, dať ju do toho ... pravidelne.. ja som tak naučila môjho kocúra, aj ked sa narodil vonku a zvykol si takto hrabať do piliny, ale tiež to trvalo, naučiť ho, aby to nerobil napríklad do kvetov :) .. chce to čas a trpezlivosť :)