moj pes si neustale hryzie lavu labu... niekedy az tak do krvi, ze po nom ostavaju krvave packy.. stale ho za to okrikujeme, snazime sa mu v tom zabranit.. a nic... zrazu sa mu tam spravila taka velka hrca.. a cele mu to opuchlo, vyzeralo to naozaj hrozne.. a musel s tym ist aj k zverolekarovi, tam mu to rozrezali, nejako vycistili, dostal tabletky.. a ma to obviazane.. tak si teraz zere druhu.. neviete, preco to robi?
Hryzie si labu
Náš psík (Rasa-Maltezák) si tiež neustále hryzie labky.Niekedy len zvrchu a niekedy si hryzie medzi bruškami.Vet nám povedal,že to môže mať alergiu z granúl alebo z niečoho nevedel nám presne povedať.(po zmene granul sa nič nezmenilo)Daval nám aj rôzne šampóny na labky.A už nam viac poradiť nevedel.Ale kedže sú psypané cesty nič nám nepomáha.Na internete som našla,že tato alergia by sa mala približne do 3 rokov psa zmierniť.Neviete nahodou či sa to naozaj može napraviť?.
To by si sa mal opytat veterinara. Moze to byt vselico, parazity, alergia, atd. Takze supsup k vet.
Môj osem ročný psík si líže labky.Nemyslím si,že je to z nudy.Skôr to budú dajaké kvasinky .Páchnu mu po myšine.Robí to hlavne,keď je dlho daždivé počasie. Vtedy mu musím umývať labky trikrát za deň.Vždy po prechádzke.
wurva tak toto robi aj nasa maltezacka...donekonecna si oblizuje labku az jej scervenie...uz som sa na to pytala aj veterinara, ci tam nema nieco zapichnute a odpoved presne rovnaka, vraj to obcas psici robia ked sa nudia...potreli sme jej to mastickou a skludnilo sa to, ale ked sa to bude opat opakovat, pojdem za inym veterinarom...mna akosi taka odpoved neuspokojila...a podotykam, ze nas psik ma dost casty a dlhy vybeh, takze nelezi stale doma.
vela psikov ma mykozy medzi prstami,vtedy si tiež olizuju stale labky.treba popozerat medzi prstami.bavy to častejsie v zime zo snehu a zo soli.ale nie je vynimka celoročne ako u ludi,dokonca mykozu alebo plesne može psik dostat aj ludi.
naš psik ma tolko vybehu až až,ked pridemk veterinarovi s nim,tak prve čo chce mu ostriht pazuriky a pozrie a len zavrti hlavou,on ich ma totižto uplne zodrtate.my mame totižto dvoch havkačov mjeden je polovnicky behač čessky fuzač a druhy francuzsky buldoček,uplne odlišne plemena,lenže vyrastaju od malička spolu ,tak spolu behaju,spolu šantia,spolu chodime na vychadzky každodenne.
on ma starost vždy len s tym piatym bočnym pazurom,len čo mu začne vyrastta aj ked milimeter tak ho začne okusovat.veterinar hovoril,že ho to svrbi asi ,lebo vždy ked si ho takto vylomi,tak je to aj rana,tym padom.nie velka ale stači aby ho zamestnala tym ukusovanim a olizovanim.my sa snažime ho vždy niečim odlakat,ale jednoducho nie vždy j ena to čas ,takže stane sa.riešili sme to už s vela lekarmi ale ani jeden nič nevymyslel.robia to prevažne mačky a tento naš buldoček je vela krat ako mačka -:)
ano, veronika, moze to byt aj alergia. vela psov ju ma aj z blbej travy.
inga, ak si ich obhryza, pravdepodobne ich ma dlhe. väcsinou preto, ze ma malo vybehu. pri dostatocnom vybehu sa drapy opotrebuju same. ak su dlhe, treba ich dat vetovi ostrihat, lebo ak si psik nektory drap nestastne zalomi, moze to mat skarede nasledky.
moj psik si každy večer ohryza labku a zistili sme ,že si ohryza nechty ,vlastne jeden,ten na boku,tolko si ho ohryzuje až si ho vylomi a pokračuje na dalšej a potom je chvilu pokoj ,kym mu nenarastie novy.