krvavé hlieny v stolici

inka04

Mne sa objavili krvave hlieny po ATB liecbe - nemala som hnacky, len caste, malo objemne "bobkovite stolice" s primesou hlienu, neskor mnozstva hlienu a v nom primes krvi. Po 2 tyzdnoch mi bola diagnostikova velmi nebezpecna bakteria clostridium deficille. Som na ATB liecbe a stav sa nelepsi, resp. hlien a caste stolice presli, ale unava, malatnost, kognitivne poruchy, vypadky kratkodobej pamate pretrvavaju - raz je lepsie a raz horsie. V slovencine je toho na internete malo, ale v anglictine najdete mnozstvo blogov, diskusii o tejto teme a su to hrozne skusenosti, zvykne to recidivovat (rekurencie) a ludia nie su dlhe (mesiace, roky) obdobie schopni chodit do prace. Je to pliaga. Kludne, ak niekto budete potrebovat poradit, mne to trvalo hodiny a hodiny vyhladavania informacii na internete napiste mi - inka04@azet.sk.

gvothova

krv v stolici,
Môj manžel začal mať problémy asi pred rokom ,začal sa sťažovať ,že má krv v stolici.Nechce vôbec ísť k lekárovi ,ale ja mám obavy ,aby to nebolo niečo zlé ,čo by bolo potrebné ihneď vyšetriť.pred dvoma dňami po potrebe mi oznámil ,že zas mal krv v stolici a to asi v dosť veľkom množstve ,nakoľko bolo aj na WC mise dosť krvi.Nechce sa vôbec o tom rozprávať ,tak Vás prosím o radu ,ako postupovať .Manžel má 42 rokov ,je chudší , stolicu máva pravidelnu ,povedala by som ,že aj dosť často.neliečil sa zatiaľ na žiadne vážnejšie choroby ,ale mama mu zomrela na rakovinu žen.orgánov a otec mal tiež problémy s prostatou .Ale nič vážne.Manžel je zámočník .Prosím Vás o urýchlenú odpoveď ako ďalej pokračovať ,aby nebolo neskoro.

Dakujem

janík

jedna z možností je ,že ide o zlatú žilu-ak máš možnosť nájsť akupunktúru,vyhľadaj ju,tá vie hemoroidy odstrániť aj na 1 x-to budeš mať zároveň test na jej vylúčenie,alebo potvrdenie!!!!!!

kuki

Moze byt aj len poranenie sliznice tvrdsou stolicou... moze byt aj nieco horsie. V kazdom pripade to uz neni OK a vrele doporucujem vyhladat lekara, kym sa nieco pokazi este viac nez je. :) Drzim palce.

anka

Vyhľadaj lekára, neotáľaj tak ako ja, mne diagnostikovali ulceróznu kolitídu no hoc mám postihnuté celé hrubé črevo som v pohode, lieky som si vysadila majú vedľajšie účinky

ooooooo

bež k lekárovi, lebo kdesi som čítala, že krv v stolici može znamenať aj rakovinu. Ale možu to byť aj napr. hemoroidy