Zistila som, že manžel má milenku. Nečudujem sa, pár rokov sme spolu nespávali. Pokúsila som sa zachrániť manželstvo, tak som s ním začala znova sexuálne žiť. Pristal na to, dokonca sa ku mne začal správať veľmi milo, akoby ma mal rád. Pritom pozitívne viem, že je zaľúbený do svojej milenky a rozumie si s ňou po všetkých stránkach. Nejde mi do hlavy, ako teda môže spávať so mnou. To muži naozaj dokážu mať v posteli jednu a milovať druhú? Skúste mi to vysvetliť, lebo mi to nejde do hlavy.
Ako môže spať so mnou, keď miluje inú?
malickaaa, Dakujem za mile slova...
Aisha si velmi mila zena :-) a tvoje prispevky su mudre. Dobre sa citaju a je v nich pravda.
Fakta, boze tvoj byvaly je ale riadna svina!!! Je mi zle z takychto ludi... Nevazia si, to co maju a je im jedno, ked ublizia cloveku, ktory ich ma rad. Dufam, ze ty aj tvoja dcerka ste sa uz z toho dostali a prajem Vam uz len krasny a stastny zivot. Drzim vam prsty!!!
Aisha, velmi s tebou suhlasim. Chlap si nevie ani predstavit, ako zena trpi, ked sa dozvie, ze jej muz ma milenku. Je to neuveritelny pocit zrady a ponizenia. Taketo postoje muzov ake tu citam svedcia o obrovskej sebeckosti a neochote pre svoju rodinu priniest aj nejaku obet alebo obmedzenie. Moj muz urobil to iste a co to urobilo s nasou dcerou, to sa neda ani opisat. Pritom mala uz 18 rokov, ale otca velmi lubila a toto bol pre nu uder pod pas. O sebe radsej nehovorim, jasne ze to velmi bolelo. Neskor vysvitlo, ze dotycnu manzel klamal, ze spolu nespavame, vymyslal si, ze som despoticka, ze sa nestaram o rodinu a vsetko je na nom. Neviem, ako mu to mohla verit, ked nikdy nebol doma a stale bol iba s nou. Ja som nemala ani cas byt despoticka, kedze sme mali oddelene financie, on platil iba byt, musela som robit v dvoch zamestneniach.Muzi - niektori - su skratka taki.
Manzel a ty nezijes v iluzii? Klames sam seba. Pises, ze najdolezitejsie je, ze si spokojny ty a tvoje zeny. Apropo, tvoje zeny o sebe vedia? Lebo ak o sebe vsetky nevedia, tak tu potom ide len o tvoje sebecke ukajanie, a nie o ich dobro. Ak pises, ze laska ma vela intenzit, tak ty si zrejme v zivote asi este nikoho nemiloval. Nemyl si lasku so zivocisnym pudom. Ty sa citis ako pan a tvoje "zeny" iba ako predmety na tvoje ukajanie. Zijes prazdny zivot sebca a este si na to hrdy. A ospravedlnujes seba pred ostatnymi aj pred sebou samym, ze to robis aj kvoli dobru zenam. Pacilo by sa ti byt na ich mieste? Predstav si to teraz. Lebo vies, ono vsetko sa raz v zivote vracia. Zivot je kolobeh... :)
Takyto chlap najprv potrebuje padnut na hubu, aby si uvedomil, co znamena rodina, ucta a zodpovednost. Mne ten tvoj manzel podla toho, co opisujes pripada byt ako rozmaznany sebec, ktory nema ani sajnu o tom, co je zmysel zivota. To by si uvedomil az potom, keby mal zbalene kufre pred vasimi dverami, zacal by sa stravovat v bufetoch, a po nociach by sa umaral v samote bez stastnej rodinnej atmosfery a bez deti... Sice by mal na cas sex s milenkou, ale aj ta by ho kopla po case do riti, lebo vacsinou kazda zena, ktora prijma hrat druhe husle v zivote muza, to robi vacsinou preto, lebo sama sa nechce viazat. To by si videla, ako by sa jej po par dnoch zhnusil, keby zacal s nou zit. ja som tiez vydata, mam muza a deti, ale moj muz vie, ze mam svoje nazory na zivot, nie som od neho zavisla a vie, ze som hocikedy schopna ho poslat kade lahsie, ak by nieco nezodpovedne urobil. Vie, ze ho doma na silu nedrzim, a je len na nom, ci si nasu rodinu udrzi, alebo nie. Dokazala by som zit aj bez neho a on to vie, preto ma ku mne respekt...
Hm, manzelstvo-rodina, laska a sex : tak toto su tri vztahy, ktore je najlepsie, aby splynyli do jedneho ale nemusi tomu tak byt a kazdy moze existovat nezavysle. Teda aspon z mojho pohladu manzela a milenca.
Ja ako muz dokazem milovat viac zien, teda v sucasnosti dve, totiz aj laska moze mat roznu intenzitu a kvalitu a rozne zeny mozu poskytovat rozne vlastnosti - samozrejme idealne je mat na vsetko len jednu, ale ked taka neexistuje, musim si pomoct inak. Dolezite je, ze sa citim spokojny a stastny. A citim to aj od svojich zien.
nekritizovala by som ju, snazim s ju pochopit. kto ma deti, skusa na udrzanie manzelstva vselijake finty. navyse ona tu pise, ze ked s nim zacala spavat, tak sa ten jej muz k nej zacal spravat pekne, ako keby ju lubil. podla mna iba nastoluje otazku, ci je mozne, ze muzi dokazu spavat s inou, ked miluju jednu. asi dokazu, ale napr. mne ako zene to sympaticke nie je.
Nechapem, co tu zakladatelka riesi. Trapi ju celospolocensky problem, no nema snahu riesit svoj vlastny zivot. Zdiela byt s clovekom, s ktorym si nijak nerozumie a vedome mu toleruje milenku. Podla mna to stoji za zamyslenie. Nakolko takato zena ohodnocuje a vazi si samu seba? Este k tomu sa hrdo nazyva manzelkou.
poznam taky pripad, byvala kolegyna tiez dosla muzovi na neveru, stale to zatlkal, vraj to je len kamaratka a bla-bla. no a ona nakoniec predsa len odhalila pravdu. a ked cirou nahodou sa s tou dotycnou stretla, tak sa dozvedela, vraj oni s muzom uz roky neziju spolu, ze kazdy ma svoj zivot a aj ona vraj ma milenca. ze su spolu len kvoli detom. no dobre cumela, samozrejme ze ziadneho milenca nemala. a tej frajerke jej muz vykladal, ze s manzelkou nespava a pritom s nou samozrejme velmi casto spaval. a milenke padla sanka, uplne ju to zlozilo.
osobne si myslim, ze ziadna zena by si nemala zacinat so zenatym chlapom. jemu urobi dobre, ale jeho zene ublizi. chlapi bohuzial nie su ohladuplni a nevadi im, ze tym ublizuju svojim zenam. je to cele zvratene.