Anglický jazyk

denis13

Ahoj Lucy369, áno máš pravdu, angličania skutočne nevyužívajú všetky časy. Sem tam sa stane, že použijú aj iný no v ich bežnej komunikácii používajú tri základné časy a to sú Present simple, Present continuous a Past simple. Občas použijú aj Present perfect. No k bežnej komunikácii ti stačia tie tri základné časy.
Ak by si si chcela prečítať super návod, ako sa tieto časy naučiť, tak pozri napr. tento článok www.anglictinarychlo.sk
Na webe toho majú oveľa viac.

wreck

Lucy369, to neviem odkial mas, ze nepouzivaju vsetky. urcite nie rovnako casto, to ano, ale pouzivaju ich vsetky.

predminuly (past perfect tense), minuly (past), predpritomny (present perfect), pritomny (persent), predbuduci (future perfect), buduci (future) a ich priebehove formy (continuous forms).

najma ten predbuduci je hrozna vec, kedze v slovencine to nemame. tam sa mozes len naucit situacie, v ktorych je vhodne ho pouzit. napr.: by the end of next month, I will have been learning english for 5 years. inak je velmi tazke pomocou neho vyskladat zmysluplnu vetu.

a je to este komplikovanejsie, nez to vyzera, lebo do toho vstupuje napriklad suslednost casov (sequence of tenses), ktora funguje inak ako u nas.

tak huraaaa do toho! cim skor zacnes, tym skor tomu budes ako-tak rozumiet. :)

0vecka

jezis poriadne sa mozes naucis vsetky... anglictina je primitivny jazyk

ale v podstate si vystacis s jednoduchym pritomnych minulym buducim a potom ku kazdemu pribehove + pasiv ale ten je v anglictine lahky...potom podmienky a to by ti aj mohlo stacit an zaciatok